Uggiano, Prestige, Chianti Riserva, DOCG 2015

115,00kr.

En dejlig traditionel Chianti fra vinhuset Uggiano beliggende i Fiorentina. Chiantien er fremstillet på hovedsagelig Sangiovese druen med en lille andel Canaiolo. De to druesorter fermenteres separat på ståltanke, og vinen lagres først 12-14 måneder på franske barriques efterfulgt af 6-8 måneder på store bottis (egetræsfade) samt mindst 12 måneder på flaske. Duften domineres af kirsebær, vilde bær, vanilie og lavendler.

Kategori:

Beskrivelse

Uggiano, Prestige, Chianti Riserva, DOCG 2015pris 140 kr./ fl., ved 6 fl. kun 115 kr./fl.

En dejlig traditionel Chianti fra vinhuset Uggiano beliggende i Fiorentina bakkerne lidt syd for Firenze. Chiantien er fremstillet på hovedsagelig Sangiovese druen med en lille andel Canaiolo for at give vinen ekstra farve. De to druesorter fermenteres separat på ståltanke, og vinen lagres først 12-14 måneder på franske barriques efterfulgt af 6-8 måneder på store bottis (egetræsfade) samt mindst 12 måneder på flaske. Duften domineres af kirsebær, vilde bær, vanilie og lavendler. Vinen har en dejlig bouquet med god fylde af modne bær med en fin eftersmag, hvor de typiske Chianti karakteristika fremhæves.

Vi har her en lettere vin, som passer perfekt til de fleste italienske retter – ikke mindst pasta, kødretter, vildt fjerkræ samt medium lagerede oste. Vinen bør serveres ved ca. 18 grader og bør åbnes i god tid, så vinen får tid til at udfolde sig (det kræver Chianti vine normalt). Vinen kan fint gemmes nogle år ved den rigtige temperatur.

Druer: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo
JS 91 pts., Decanter Silver 90 pt.
Indhold: flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%
Webside: https://www.uggiano.it/en/

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Uggiano, Prestige, Chianti Riserva, DOCG 2015”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *