Casaloste, Chianti Classico Gran Selezione, DOCG 2015

395,00kr.

Gran Selezione 2011 er en ”cru-vin”, hvor druerne kommer fra de bedste markeder af ejendommen – plantet for 25 år siden. Efter fermenteringen ligger vinen først ca. 18 måneder på franske barriques (både nye og brugte) efterfulgt af 12-18 måneder på store bottis (fade). Denne elegante vin er koncentreret med mørk frugt og stor fylde og behagelige tanniner, der langsomt åbner sig op i glasset – dette er en stor Chianti Classico, når det er bedst.

VINEN  ER P.T. UDSOLGT

 

 

Kategori:

Beskrivelse

Casaloste, Chianti Classico Gran Selezione, DOCG 2015pris 500 kr./ fl., ved 6 fl. kun 395 kr./fl.

Gran Selezione 2015 er en ”cru-vin”, hvor druerne kommer fra de bedste markeder på hhv. øst- og vestsiden af ejendommen – plantet for 25 år siden og høstes primo oktober. Efter fermenteringen ligger vinen først ca. 18 måneder på franske barriques (både nye og brugte) efterfulgt af 12-18 måneder på store bottis (fade). Denne elegante vin er koncentreret med mørk frugt og stor fylde og behagelige tanniner, der langsomt åbner sig op i glasset – dette er en stor Chianti Classico, når det er bedst. I duften fornemmer man både blommer, kirsebær, sød tobak, lakrids og balsamico. Vinen fremstilles på 100% Sangiovese.

Kan med fordel nydes med kødretter f.eks. tagliatta, vildt, vildsvin, som man gør i Chianti, eller modne oste. Vinen bør åbnes i rigtig god tid før servering eller dekanteres. Vinen kan nemt gemmes 5-10 år og i de bedste år meget længere. Serveres ved ca. 18 grader ifølge Casaloste. Der er tale om en fremragende vin, hvor man får hele essensen af Italien i en flaske. Det bliver ikke meget bedre.

Druer: 100% Sangiovese
JS 93 pt., WS 92 pt., Doctor Wine 96 pt. m.fl. i 2011-udgaven (første årgang)
Indhold: flaske 0,75 l, alkohol: 14,5%
Webside: http://casaloste.com

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Casaloste, Chianti Classico Gran Selezione, DOCG 2015”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *