Suavia, Le Rive, IGT, 2021

195,00kr.

Her er tale om en af Suavia søstrenes topvine. Druerne til denne vin bliver høstet på en lille sydvendt grund på cirka en hektar, der ligger i en højde af omkring 260 meter og er sammensat af jord af vulkansk oprindelse med en lerholdig-siltet tekstur. Vinen har en intens gul farve, er fyldig og elegant med fin syrebalance og en lang mineralsk eftersmag. Man fornemmer smagen af kandiserede citrusfrugter og søde krydderier kombineret med let røgede noter.

Kategori:

Beskrivelse

Suavia, Le Rive, IGT, 2021 – pris 240 kr./fl., ved 6 fl. kun 195 kr./fl. 

Her er tale om en af Suavia søstrenes topvine. Druerne til denne vin bliver høstet på en lille sydvendt grund på cirka en hektar, der ligger i en højde af omkring 260 meter og er sammensat af jord af vulkansk oprindelse med en lerholdig-siltet tekstur. Vingården er kendetegnet ved en stejl skråning (45%), det dialektale udtryk “rive” indikerer faktisk et særligt stejlt terræn. Vinen fermenteres i 20 dage og modnes derefter i 15 mdr i begge tilfælde i store egetræsfade og sluttelig 12 mdr. i flaske. Vinen har en intens gul farve, er fyldig og elegant med fin syrebalance og en lang mineralsk eftersmag. Man fornemmer smagen af kandiserede citrusfrugter og søde krydderier kombineret med let røgede noter.

Vinen passer specielt godt til intense smage. Den er fremragende til stegt hvidt kød eller råt kød og til de fleste krydrede etniske køkkener. Den ledsager ligeledes fint fed fisk og lagrede oste, og alle de retter, der formår at kombinere saftighed og et strejf af sødme. Vinen serveres optimalt ved 13-14 grader og kan gemmes op til 8-10 år. En super vin, der er alle pengene værd.

Druer: 100% Garganega
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13.5 %
Web site: www.suavia.it

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Suavia, Le Rive, IGT, 2021”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *