Calcagno, Feudo di Mezzo, DOC, 2018

165,00kr.

Her er tale om en vin af høj kvalitet fra Calcagno. Vinen produceres på druer fra lavaholdige vinmarker i 650 meters højde og på stokke, der er 70-90 år gamle (små knoldede stokke, der ”eksploderer”, når sommeren kommer). Druesammensætning er typisk for Etna-vinene med 80% Nerello Mascalese og 20% Nerello Cappuccio, der ligger inden for Etna DOC-klassificeringen.

Kategori:

Beskrivelse

Calcagno, Feudo di Mezzo, DOC, 2018 – pris 195 kr./fl., ved 6 fl. kun 165 kr./fl.

Her er tale om en vin af høj kvalitet fra Calcagno. Vinen produceres på druer fra lavaholdige vinmarker i 650 meters højde og på stokke, der er 70-90 år gamle (små knoldede stokke, der ”eksploderer”, når sommeren kommer). Druesammensætning er typisk for Etna-vinene med 80% Nerello Mascalese og 20% Nerello Cappuccio, der ligger inden for Etna DOC-klassificeringen. Vinen fermenteres på ståltanke og ligger efterfølgende på store fade i 12 md. og til sidst minimum 4 md. på flaske.

Der er tale om en elegant vin, der både har fine frugtagtige noter (bl.a. kirsebær og blomme) og god balance mellem syre og tanniner. I munden er vinen elegant og harmonisk, duftende og med en fin kompleksitet, der understøttet tanninkonsistensen. Vinen passer til mange retter med fjerkræ, rødt kød, sammenkogte retter og oste. Nyd gerne vinen lidt tempereret (18 grader), og træk den op i god tid inden servering.

Druer: 80% Nerello Mascalese og 20% Nerello Cappuccio
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14%
2 glas i Gambero Rosso
https://vinicalcagno.it/it/

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Calcagno, Feudo di Mezzo, DOC, 2018”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *