Tenuta Stella, Pinot Nero, DOC 2020

195,00kr.

Her er tale om Tenuta Stellas top rødvin lavet på 100% Pinot Noir fra nyindkøbte marker med 57 år gamle vinstokke, der er i omlægning til økologi nu. Det er en meget elegant rødvin med både den lethed, som kendetegner Pinot Noir, men også de gode fyldige frugtnoter (bl.a. sorte kirsebær) og lidt krydderi. Det afsluttes med en lang eftersmag med blide tanniner, hvor man også fornemmer terroir med mineralitet og friskhed.

Kategori:

Beskrivelse

Tenuta Stella, Pinot Nero, DOC 2020 – pris 230 kr./fl., ved 6 fl. kun 195 kr./fl. 

Her er tale om Tenuta Stellas top rødvin lavet på 100% Pinot Noir fra nyindkøbte marker med 57 år gamle vinstokke, der er i omlægning til økologi nu. Det er en meget elegant rødvin med både den lethed, som kendetegner Pinot Noir, men også de gode fyldige frugtnoter (bl.a. sorte kirsebær) og lidt krydderi. Det afsluttes med en lang eftersmag med blide tanniner, hvor man også fornemmer terroir med mineralitet og friskhed. Vinen fermenteres på franske egetræsfade og lageres derefter på hhv. 60% tonneau og 40% barriques i op til 10 md. (neutralt egetræ).

Med denne vin får man et super glas vin til de anledninger, hvor der skal serveres noget særligt. Prøv den med f.eks. svamperisotto, pasta med trøfler – eller en anden favorit som grillet tunsteak. Vinen passer også til fjerkræsretter, vildt eller prosciutto crudo el. lign. og til flere grøntsagsretter. Vinen kan nemt gemmes 8-10 år, men kan man vente på det?

Druer: 100% Pinot Noir
2 Glas i Gambero Rosso
Alkohol: 13%
https://www.tenutastellacollio.it/en/

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tenuta Stella, Pinot Nero, DOC 2020”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *