Carvinea, Alto Salento, Apulien

En af vore meget populære vingårde er en spændende gård fra støvlehælen – i Apulien tæt på Brindisi. Vingården er resultatet af vores vintur til Syditalien sommeren 2019 og fokuserer på lokale druer. Vi har valgt oprindelig at hjemtage fem vine fra Carvinea. Vi har siden udvidet med nogle flere vine, så vi kan tilbyde et antal basis vine og et antal vine fra topniveauet – alle wine med fine ratings. Du kan glæde dig til vinene fra Carvinea, hvor vi har fundet den helt rigtige udgaver af Primitivo og Negroamaro – de altdominerende druer i Alto Salento området, hvor dyrkningsbetingelserne er gunstige med masser af sol og havet tæt på. Begge vine har opnået 2-3 glas i Gambero Rosso. Derudover har vi i sortimentet vine baseret på druerne Ottovianello, Montepulciano og Aglianico

Carvinea er en mindre producent i Carovigno med kun 10 ha. og en produktion på ca. 70.000 fl. Ejeren Beppe Di Maria har i tæt makkerskab med enolog/winemaker Riccardo Cotarella opnået flotte resultater med sine vine siden opstarten for ca. 20 år siden. Områdets vinhistorie går dog tilbage til 1500-tallet. Druerne er økologisk certificerede hos Carvinea med minimal intervention fra vinplante til vinflaske. Der er sol og sommer i Carvineas vine – om det er til et glas på terrassen, til de gode bøffer eller kraftige gryderetter mv.

Carvinea, Merularosa, Salento Rosato IGT

Den friske rosevin har fået sit navn fra den sorte fugl, som findes i vinmarkerne ved afslutning på høsten. Vinen har, ud over en flot kirsebærlignende farve, dejlige smagsnoter af solbær og kirsebær med en snært af krydderi. En forførende vin, der passer til mange anledninger. Macerationen varer 6-7 timer, og fermentering sker på ståltanke. Druerne er Montepulciano og er økologisk certificerede.

Vinen drikkes fint sammen med middelhavets bedste retter – fra fisk og skaldyr til de mange italienske antipasti og retter med lyst kød. Drikkes ved 8-10 grader C, så man bedst får smagsnuancerne frem.

Druer: 100 % Montepulciano
2 glas i Gambero Rosso og guldmedalje i Italiens nationale rosé-konkurrence
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 13,5%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Sorma Rosato, IGT

Med Carvineas Otto har vi fundet en yndefuld og koralrosa rosevin, hvor den sjældne Ottavianello drue viser sit fulde potentiale. Det er en vin fra Carvineas toplinje af vine. Dette er en meget flot vin, der både er elegant og kraftig på samme tid med en fin syrefriskhed og en flot struktur. Vinen viser dejlige noter af blomster interet med grapefrugt- og abrikosaromaer og med en lang balanceret eftersmag – en virkelig flot og let drikbar vin. Maceration sker over nogle timer på drueskallerne. Fermentering og modning finder sted i ståltanke efterfulgt at 4 måneder på flaske inden frigivelse.

Vinen passer perfekt til ikke for kraftige kødretter men vil også kunne nydes som et glas under madlavning. Serveres ved 12-14 grader C og kan gemmes et antal år – men hvorfor det når den allerede nu er en stor nydelse og meget drikbar.

Druer: 100% Ottavianello
Indhold: Flaske 0,75 l, Alkohol: 12,5%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Lunachiena, Salento Rosso IGT

Lucachiena, der betyder fuldmåne på det lokale dialekt, er en alsidig og kraftig rødvin lavet på en blanding af druerne Montepulciano og Aglianico. Vinen har en indbydende smag med noter af sorte kirsebær og blommer, og den er samtidig både frisk med balancerede tanniner. Vinen produceres med økologiske druer og fermentering på 20 dage efterfulgt af 4 md. på franske barriques og 2 md. på flaske. Lucachiena passer til de fleste kødretter, fyldige pastaer og kraftige vegetariske retter, f.eks. med tomater og auberginer. Dett er en vin, der fint drikkes helt ung, men som også kan ligge et par år.

Druer: Blanding af Montepulciano og Aglianico
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 14.5%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Primitivo Frugifero, IGT 

Med Carvineas Primitivo har vi fundet den helt rigtige komplekse rødvin, hvor Primitivo druerne viser sit fulde potentiale. En flot vin, der både er elegant og kraftig på samme tid. Uden for meget sødme leverer denne Primitivo det hele i én flaske. Vinen viser dejlige noter af moden rød frugt, lidt krydderi, bløde tanniner og en lang balanceret eftersmag. Så bliver det ikke meget bedreJ Maceration sker over 20 dage på drueskallerne. Fermentering finder sted i ståltanke, hvorefter vinen ligger 9 md. på franske barriques og til sidst 6 md. på flaske. Vinen passer perfekt til de fleste kraftige kødretter, gode bøffer på grillen og meget andet – eller et glas under madlavning. Serveres ved 16-18 grader C og kan gemmes nogle år på flaske, så tanninerne bliver endnu blødere.

Druer: 100% Primitivo
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: 0,75 l,  Alkohol: 14,5%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Negroamaro, IGT

Ligesom Primitivo er Negroamaro en af Carvineas topvine. Negroamaro druen har hjemsted i Salento og Beppe Di Maria, hvor de har opnået flotte resultater netop med denne vin, bl.a. flere gange 3 glas i Gambero Rosso. Vinen er helt sin egen – intens, elegant med noter af mørk frugt og lidt lakrids. Vinen har behagelige tanniner og en lang og tør eftersmag. Maceration finder sted over 16 dage og fermentering er på ståltanke. Derefter ligger vinen 9 md. på franske barriques og 6 md. på flaske. De økologiske druer stammer fra vinmarkerne omkring vingården Masseria Pezze d’Arena. Der er tale om en klassevin på Negroamaro druen (der ellers ofte kommer i meget svingende kvalitet fra de mange store producenter i Salento). Nyd vinen ved 16-18 grader C til kraftige kødretter (f.eks. perfekt til lam), italienske retter, modne oste og andet fra grillen.

Druer: 100% Negroamaro
3 glas i Gambero Rosso
Indhold: 0,75 l,  Alkohol: 14,0%
Website: www.carvinea.com

 

 

Carvinea, Otto Salento Rosso, IGT

Med Carvineas Otto har vi fundet en meget flot og yndefuld rødvin, hvor den sjældne Ottavianello drue viser sit fulde potentiale. Det er en vin fra Carvineas toplinje af vine. Dette er en meget flot vin, der både er elegant og kraftig på samme tid med en fin syrefriskhed, bløde tanniner og en flot struktur. Vinen viser dejlige noter af kirsebær og vilde jordbær, lidt krydderi, kakao og en snert af vanilje med en lang balanceret eftersmag – en virkelig flot og let drikbar vin. Maceration sker over 15 dage på drueskallerne. Fermentering finder sted i ståltanke, hvorefter vinen ligger 12 md. på franske barriques inden den er salgsklar.

Vinen passer perfekt til ikke for kraftige kødretter men vil også kunne nydes som et glas under madlavning. Serveres ved 16-18 grader C og kan gemmes et antal år – men hvorfor det når den allerede nu er en stor nydelse og meget drikbar.

Druer: 100% Ottavianello
3 glas i Gambero Rosso
Indhold: Flaske 0,75 l, Alkohol: 12,5%
Website: www.carvinea.com

 

Carvinea, Sorma, IGT

Med Carvineas Sorma har vi fundet en meget flot og yndefuld rødvin, hvor den sjældne Ottavianello drue viser sit fulde potentiale. Det er en vin fra Carvineas toplinje af vine. Dette er en meget flot vin, der både er elegant og kraftig på samme tid med en fin syrefriskhed, bløde tanniner og en flot struktur. Vinen viser dejlige noter af modne brombær og vilde jordbær, en snart af aromatiske urter og læder med en lang balanceret eftersmag – en virkelig flot og let drikbar vin. Maceration sker over 7-10 dage på drueskallerne. Fermentering finder sted i ståltanke, efterfulgt af modning på franske barriques inden den er salgsklar.

Vinen passer perfekt til ikke for kraftige kødretter men vil også kunne nydes som et glas under madlavning. Serveres ved 16-18 grader C og kan gemmes et antal år – men hvorfor det når den allerede nu er en stor nydelse og meget drikbar.

Druer: 100% Ottavianello
1-2 glas i Gambero Rosso
Indhold: Flaske 0,75 l, Alkohol: 12,5%
Website: www.carvinea.com