Carvinea, Alto Salento, Apulien

Vores seneste producent i sortimentet er en spændende vingård fra støvlehælen – i Apulien tæt på Brindisi. Vingården er resultatet af vores vintur til Syditalien sommeren 2019. Vi har valgt at hjemtage 5 vine fra Carvinea: 3 dejlige rødvine, 1 rosé og 1 hvidvin – alle med fine ratings. Du kan glæde dig til vinene fra Carvinea, hvor vi har fundet den helt rigtige udgaver af Primitivo og Negroamaro – de altdominerende druer i Alto Salento området, hvor dyrkningsbetingelserne er gunstige med masser af sol og havet tæt på. Begge vine har opnået 2-3 glas i Gambero Rosso (Negroamaro senest i 2020-udgaven).

Carvinea er en mindre producent i Carovigno med kun 16 ha. og en produktion på ca. 35.000 fl. Ejeren Beppe Di Maria har i tæt makkerskab med enolog/winemaker Riccardo Cotarella opnået flotte resultater med sine vine siden opstarten for ca. 20 år siden. Områdets vinhistorie går dog tilbage til 1500-tallet. Druerne er økologisk certificerede hos Carvinea med minimal intervention fra vinplante til vinflaske. Der er sol og sommer i Carvineas vine – om det er til et glas på terrassen, til de gode bøffer eller kraftige gryderetter mv.

Carvinea, Lucerna, Salento Bianco, IGT

Lucerna er Carvineas hvidvin lavet på den lokale Fiano drue. Det er en let drikkelig aromatisk vin med dejlige noter af eksotiske frugter, som fx banan og fersken. En delikat vin, hvor man straks fornemmer Salentos kraftige sol i flasken. De økologiske druer presses let og fermenteres i ståltanke og modnes derefter i 3 md. på lees (vinbærmen) for yderligere krop og smagsnuancer. Vinen passer fint til både et glas på terrassen, fisk og skaldyr mv. Drikkes ung og godt afkølet.  

Druer: 100 % Fiano
89 points Luca Maroni
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 12.0%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Merularosa, Salento Rosato IGT

Den friske rosevin har fået sit navn fra den sorte fugl, som findes i vinmarkerne ved afslutning på høsten. Vinen har, ud over en flot kirsebærlignende farve, dejlige smagsnoter af solbær og kirsebær med en snært af krydderi. En forførende vin, der passer til mange anledninger. Macerationen varer 6-7 timer, og fermentering sker på ståltanke. Druerne er Montepulciano og er økologisk certificerede.

Vinen drikkes fint sammen med middelhavets bedste retter – fra fisk og skaldyr til de mange italienske antipasti og retter med lyst kød. Drikkes ved 8-10 grader C, så man bedst får smagsnuancerne frem.     

Druer: 100 % Montepulciano
2 glas i Gambero Rosso og guldmedalje i Italiens nationale rosé-konkurrence
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 12.0%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Lunachiena, Salento Rosso IGT

Lucachiena, der betyder fuldmåne på det lokale dialekt, er en alsidig og kraftig rødvin lavet på en blanding af druerne Montepulciano og Aglianico. Vinen har en indbydende smag med noter af sorte kirsebær og blommer, og den er samtidig både frisk med balancerede tanniner. Vinen produceres med økologiske druer og fermentering på 20 dage efterfulgt af 4 md. på franske barriques og 2 md. på flaske. Lucachiena passer til de fleste kødretter, fyldige pastaer og kraftige vegetariske retter, f.eks. med tomater og auberginer. Dett er en vin, der fint drikkes helt ung, men som også kan ligge et par år.  

Druer: Blanding af Montepulciano og Aglianico
Oscar i Gambero Rossos “Bere bene”
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 14%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Primitivo, IGT 2017

Med Carvineas Primitivo har vi fundet den helt rigtige komplekse rødvin, hvor Primitivo druerne viser sit fulde potentiale. En flot vin, der både er elegant og kraftig på samme tid. Uden for meget sødme leverer denne Primitivo det hele i én flaske. Vinen viser dejlige noter af moden rød frugt, lidt krydderi, bløde tanniner og en lang balanceret eftersmag. Så bliver det ikke meget bedreJ Maceration sker over 20 dage på drueskallerne. Fermentering finder sted i ståltanke, hvorefter vinen ligger 9 md. på franske barriques og til sidst 6 md. på flaske. Vinen passer perfekt til de fleste kraftige kødretter, gode bøffer på grillen og meget andet – eller et glas under madlavning. Serveres ved 16-18 grader C og kan gemmes nogle år på flaske, så tanninerne bliver endnu blødere.  

Druer: 100% Primitivo
2 – 3 glas i Gambero Rosso 
Indhold: 0,75 l,  Alkohol: 14,5%
Website: www.carvinea.com

Carvinea, Negroamaro, IGT 2017

Ligesom Primitivo er Negroamaro en af Carvineas topvine. Negroamaro druen har hjemsted i Salento og Beppe Di Maria, hvor de har opnået flotte resultater netop med denne vin, bl.a. flere gange 3 glas i Gambero Rosso. Vinen er helt sin egen – intens, elegant med noter af mørk frugt og lidt lakrids. Vinen har behagelige tanniner og en lang og tør eftersmag. Maceration finder sted over 16 dage og fermentering er på ståltanke. Derefter ligger vinen 9 md. på franske barriques og 6 md. på flaske. De økologiske druer stammer fra vinmarkerne omkring vingården Masseria Pezze d’Arena. Der er tale om en klassevin på Negroamaro druen (der ellers ofte kommer i meget svingende kvalitet fra de mange store producenter i Salento). Nyd vinen ved 16-18 grader C til kraftige kødretter (f.eks. perfekt til lam), italienske retter, modne oste og andet fra grillen.     

Druer: 100% Negroamaro
3 glas i Gambero Rosso 
Indhold: 0,75 l,  Alkohol: 14,5%
Website: www.carvinea.com