Calcagno, Calderara, DOC, 2019

190,00kr.

Her er tale om en topvin fra Calcagno. Vinen produceres på druer fra vinmarker i 650 meters højde på stokke, der er over 100 år gamle (små knoldede stokke, der ”eksploderer”, når sommeren kommer). Druesammensætning er typisk for Etna-vinene med pt. 80% Nerello Mascalese og 20% Nerello Cappuccio, der ligger inden for Etna DOC-klassificeringen.

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Calcagno, Calderara, DOC, 2019 – pris 225 kr./fl., ved 6 fl. kun 190 kr./fl.

Her er tale om en topvin fra Calcagno. Vinen produceres på druer fra vinmarker i 650 meters højde på stokke, der er over 100 år gamle (små knoldede stokke, der ”eksploderer”, når sommeren kommer). Druesammensætning er typisk for Etna-vinene med pt. 80% Nerello Mascalese og 20% Nerello Cappuccio, der ligger inden for Etna DOC-klassificeringen. Vinen fermenteres på ståltanke og ligger efterfølgende på store fade i 10-12 md. og til sidst 4 md. på flaske.

Der er tale om en elegant vin, der både har fine frugtagtige noter (bl.a. kirsebær og hindbær) og god balance mellem syre og tanniner. Arcuria passer til mange retter med fjerkræ, rødt kød, sammenkogte retter og oste. Nyd gerne vinen lidt tempereret, og den bør trækkes op i god tid inden servering.

Druer: 80% Nerello Mascalese og 20% Nerello Cappuccio
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14%
2 glas i Gambero Rosso
https://vinicalcagno.it/it/

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Calcagno, Calderara, DOC, 2019”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *