Le Bertille, Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017

155,00kr.

Den ægte Vino Nobile, der oprindeligt er en af de 4 kongevine i Italien, der også tæller Barolo, Babaresco og Brunello og som alle var de første italienske vine som opnåede DOCG status i 1980. Her får vi en Vino Nobile i traditionel stil med fine frugtnuancer, balancerede tanniner og en fin lang eftersmag.

 

Kategori:

Beskrivelse

Le Bertille, Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017 – pris 180 kr./ fl., ved 6 fl. kun 155 kr./fl.

Den ægte Vino Nobile, der oprindeligt er en af de 4 kongevine i Italien, der også tæller Barolo, Babaresco og Brunello og som alle var de første italienske vine som opnåede DOCG status i 1980. Her får vi en Vino Nobile i traditionel stil med fine frugtnuancer, balancerede tanniner og en fin lang eftersmag. Vinen produceres på 90% Sangiovese, der typisk suppleres med 10% af to andre druer tilladt for applikationen: Colorino og Canaiolo, der giver ekstra farve og frugt til vinen. Vinen gennemgår først en lang maceration og derefter malolaktisk fermentering i store slovenske kar. Vinen lagres først på små slovenske fade (5,5hl) i 12 md. og yderligere 12 md. på store slovenske bottis. Den dejlige vin færdiggøres med 1 år på flaske inden frigivelse (stort set de samme som den mere kendte Brunello).

Vinen passer til de fleste kødretter – både gryderetter og ovnstegte udskæringer samt ikke mindst en god svampe risotto eller gode oste. Vinen bør åbnes i god tid inden servering. Vinen kan lagres i 5+ år og den fine balance mellem tanniner, moden frugt og elegance vil bliver yderligere forstærket. Serveres ved 18-20grader C. lidt afhængig af den pågældende ret.

Druer: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo og Ciliegiolo
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%
Webside: www.lebertille.com

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Le Bertille, Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *