Peter Zemmer, Alto Adige

I 7Vini har vi set frem til at præsentere jer for Peter Zemmer’s fremragende vine fra Alto Adige regionen – lokalt kaldet Südtirol – i det nordligste Italien, hvor de mikroklimatiske forhold i Dolomitterne frembringer nogle af Italiensk bedste hvidvine. Det er vine med mineralitet, frisk syre og dejlige frugtnoter og en lang eftersmag. Specielt var vi fundet en super Riesling og en Pinot Grigio, som er et bekendtskab værd. Samtidig må de ranke rødvine fra området ikke undervurderes – og ingen tvivl om at Alto Adige er Italiens bedste vinregion for Pinot Noir.

På familievingården Zemmer har man produceret kvalitetsvine siden 1928 og gennem det seneste årti har Peter Zemmer moderniseret vingården med nye innovative tiltag, både i marken og i vinproduktionen. Man råder i dag over 65 ha med en årlig produktion på ca. 500.000 flasker. I samme periode er en række nye vine blevet introduceret på egnstypiske druer, hvilket har resulteret i flere internationale udmærkelser – bl.a. senest en flot sølvmedalje for deres Pinot Grigio i Decanter 2017. Med få ord er Peters fokus at producere naturlige vine, der afspejler det lokale terroir i bjergene, samtidig med at vinsortens fulde karakter fremkommer i de autentiske vine fra Bassa Atesina – det sydligste vinområde i Alto Adige (kun 1 times kørsel nord for Gardasøen).

Vi har valgt at hjemtage 5 vine fra Peter Zemmer: Pinot Grigio, Pinot Bianco, Riesling og Pinot Noir samt en Spumante vin – også lokalt kaldet sekt. Det er alle vine til meget fornuftig pris, der passer specielt til den danske sommer, og som bør drikkes forholdsvis unge.

Peter Zemmer Pinot Bianco Punggl DOC

Fakta om vinen: En rank Pinot Bianco (Weissburgunder) med en frisk syrebalance og fine noter af grønne æbler, blomster mv., der slutter i en lang fyldig og mineralsk eftersmag. Et super glas til aperitif eller de lette fiske- og skaldyrsretter. Druerne hentes fra markerne i dalen tæt på Alto Adige floden og fermenteres delvist i ståltanke og på store egetræsfade. Efter nogle måneder opnår vinen sin fulde elegange og frigives.

Druer: 100% Pinot Bianco
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13.5%
http://www.peterzemmer.com/

Peter Zemmer Riesling DOC

Fakta om vinen: En skøn Riesling fra Peter Zemmer, der både har frugtige noter (abrikos og fersken), lidt fylde og en fint tilpasset syrebalance. Et godt glas vin til de fleste anledninger, hvor en hvidvin normalt vælges – ikke mindst fiske- og skaldyrsretter, kylling, vegetarretter – fx grønne asparges, risotto mv. En frisk kombination af frugt og mineralitet i denne Riesling viser hvorfor Alto Adige med sit mikroklima er Italiens eneste ”rigtige” Riesling region;). Indledningsvis gennemgår vinen en kold maceration på 6-8 timer for at forstærke frugtnoterne, hvorefter fermenteringen sker i ståltanke og vinen færdiggøres over nogle måneder. Bør drikkes inden for 3-4 år.

Druer: 100% Riesling
1-2 glas i Gambero Rosso (afhængig af årgang)
Indhold: flaske 0,75, lAlkohol: 13%
http://www.peterzemmer.com/

Peter Zemmer Pinot Grigio DOC

Fakta om vinen: En dejlig Pinot Grigio med fyldige frugtnoter (bl.a. pære og melon), en fyldig eftersmag og fin syrebalance gør, at denne vin passer til mange situationer – både med og uden mad (fx god til grillmad). Vinen er produceret på druer fra de bedste marker, kendetegnet ved en meget kalkholdig jordbund med både sten og sand. Mosten fermenteres i ståltanke ved 18C og vinen kan efter nogle måneders modning frigives til salg. Kan fint gemmes et par år.

Druer: 100% Pinot Grigio
2 glas i Gambero Rosso, Decanter Gold Award 2017
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%
http://www.peterzemmer.com/

Peter Zemmer Sauvignon Blanc DOC

Fakta om vinen: Endnu en dejlig hvidvin fra en af vores førende producenter, hvor vi i Peter Zemmers Sauvignon Blanc får en super kombination af druens aromatiske frugtnuancer, lidt hyldeblomst, citrus og en god balanceret syre. Det giver en frisk vin i glasset med god fylde og eftersmag. Druerne kommer fra markeder i 450ms højde og som på grund af Alto Adiges specielle klima er med til at give den store hvidvin sin helt egen karakter. Vinen fermenteres på ståltanke med 8-10 timers skinkontakt. Vinen kan godt udvikle sig nogle år og passer fint til fiskeretter, asparges og grøntsagstærter, supper el. lign.

Druer: 100% Sauvignon Blanc
1-2 glas i Gambero Rosso (afhængig af årgang)
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13.5%
http://www.peterzemmer.com/

Peter Zemmer Spumante Brut Millesimato

Fakta om vinen: En dejlig frisk cuvée med fine blomster- og frugtnoter produceret på Chardonnay og Riesling druer. Vinen har fine afbalancerede bobler, en dejlig lethed med en tør eftersmag, der ikke bliver knastør (Brut). Vinen produceres efter Charmat-metoden (2. gæring i trykkammer), der også er den mest almindelige i Prosecco-området. En fin Spumante til hverdagens hyggestunder og spontane fejringer.

Druer: Kombination af Riesling og Chardonnay
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13%
http://www.peterzemmer.com/

Peter Zemmer Lagrein Rosé IGT

Fra en af vores mest populære vingårde har vi denne sommer valgt at hjemtage en dejlig farverig og fyldige rose. Der er tale om en rose lavet på den sjældne Lagrein drue, der kun findes i Alto Adige i det nordligste Italien. Pga. Lagreins meget blålige nuancer opnår denne rose en flot rødlig farve, som vil pryde et hvert sommerbord. At vinen med de fine noter og lettere tanniner smager rigtig godt, gør vinen til en sikker vinder. Nydes afkølet fra større glas – og måske bedst sommerretter, som fjerkræ, fisk og tærter, apperitvo eller lign.

Druer: 100% Lagrein
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13%
http://www.peterzemmer.com/

Peter Zemmer Pinot Noir Rolhüt DOC

Fakta om vinen: En elegant Pinot Noir med fine tanniner, en god syrebalance og lang eftersmag. En forførende vin med dejlig fyldige frugtnoter af let syrlige kirsebær og modne skovbær, hvor man på behagelig vis fornemmer jordbund og de specielle klimatiske forhold i Alto Adige. Druerne til vinen kommer fra marker i 1000 m. højde. Fermentering sker over 7 dage med skinkontakt, hvorefter 70% af vinen lagres på store egetræsfade mens de 30% puttes på franske barriques op til 12 måneder. Sluttelig lagres vinen nogle måneder på flaske før frigivelse. En frugtig vin med stor elegance er skabt.

Et super glas vin til mange retter – både lette-medium kødretter, laks og kylling – og genial til stegt tunJ Passer også fint til et glas uden mad. Vinen kan lagres 6-8 år iflg. Peter Zemmer og bør nydes let afkølet.

Druer: 100% Pinot Noir
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, 1Alkohol: 13%
http://www.peterzemmer.com/