7Vini har de sidste par år med stor succes importeret vine fra Sicilien, nærmere bestemt fra Etna producenten Calcagno. Vine fra Etna har været på stor fremmarch de seneste 10 – 15 år og bliver af nogle i dag kvalitetsmæssigt regnet på linje med Barolo og Brunello vine – Gambero Rosso kalder området for Etnas Coté d’Or. Mest kendt er rødvine på druerne Nerello Mascalese og Nerello Cappuccio.

Druerne modnes på de højtliggende markeder på nordsiden af vulkanen Etna i 650m -1000m højde over havet. Den lavaholdige jord og det køligere klima skaber perfekte betingelser for disse druesorter – og så er vinstokkene ofte op mod 100 år gamle eller ældre. Resultatet er elegante og langt levende vine med udpræget mineralitet og med fylde og behagelige tanniner, meget á la en lettere Bourgogne stil/modnet Beaujolais på den gode måde! Calcagno har en produktion på 30.000 flasker årligt og er dermed en af vores mindste leverandører.

7Vini har indtil nu haft 4 af gårdens vine på hylden: 3 rødvine og 1 rosévin alle lavet på Nerello druerne. Vi har netop fået nye årgange hjem, og vi har samtidig valgt at tage yderligere tre vine hjem fra gården: Hvidvinen Etna Bianco Rifunniri produceret på rødvinsdruen Nerello Mascalese – en rødvin forklædt som hvidvin, kan man sige – og de 2 top rødvinene Etna Rosso Feudo di Mezzo og Etna Rosso Calderara. Calcagno’s vine kan være et bud på vine til jule- og nytårsbordet.

Tag et kik i vores vinbutik på https://www.7vini.com/butik/ eller på https://www.7vini.com/calcagno/ hvis du vil vide mere om vinene eller gården