Calcagno, Rifunniri, IGT, 2018

138,00kr.

Her har vi noget så sjældent som en hvidvin, der er produceret på en rødvinsdrue, Nerello Mascalese.  Og så kan man stille spørgsmålet – hvorfor er vinen så ikke rød? Forklaringen er, at vinen under macerationen kun har en meget kort kontakt med drueskallerne og dermed ikke når at trække farve ud af skallerne. Vinen produceres på druer fra lavarige vinmarker i 650 meters højde på stokke, der er 70-90 år gamle.

Kategori:

Beskrivelse

Calcagno, Rifunniri, IGT, 2018 – pris 165 kr./fl., ved 6 fl. kun 138 kr./fl.

Her har vi noget så sjældent som en hvidvin, der er produceret på en rødvinsdrue, Nerello Mascalese.  Og så kan man stille spørgsmålet – hvorfor er vinen så ikke rød? Forklaringen er, at vinen under macerationen kun har en meget kort kontakt med drueskallerne og dermed ikke når at trække farve ud af skallerne. Vinen produceres på druer fra lavarige vinmarker i 650 meters højde på stokke, der er 70-90 år gamle (små knoldede stokke, der ”eksploderer”, når sommeren kommer). Vinen fermenteres i ståltanke og ligger efterfølgende 6-8 mdr. på ståltanke og minimum 4 mdr. på flaske inden den frigives.

Der er tale om en elegant vin, der både har fine frugtagtige noter (bl.a. hvid blomst og hvidt frugtkød) og god balanceret syre. Smagen er krydret og vedholdende med god struktur. Vinen passer til mange retter bl.a. federe fiskeretter og fjerkræ. Vinen anbefales serveret ved 16-18 grader.

Druer: 100% Nerello Mascalese
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13.5%
https://vinicalcagno.it/it/

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Calcagno, Rifunniri, IGT, 2018”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *