Seghesio, Piemonte

7vini er glade for at kunne præsentere jer for en af de velkendte Barolo-producenter, Az. Fratelli Seghesio fra Montforte d’Alba, som ligger på den sydvestlige side med udsigt til Serralunga bakkerne – og med selveste Elio Grasso som nabo. Gennem et stykke tid har vi haft Seghesio i kikkerten. Vi besøgte dem sommeren 2016 og fik en god introduktion til deres vinproduktion. Der er tale om en typisk mindre familieproducent, hvor det nu er tredje generation, brødrene Sandro og Marco samt søsteren Michaela, som har taget over, mens onklen og medejer Riccardo stadig bistår med vinen mv. Det hele startede så sent som i 1988, hvor Riccardo og hans bror Aldo producerede deres første Seghesio Barolo. Inden da havde faderen Ettore dyrket vinmarkederne siden det første markkøb af hårdt opsparede penge i 1964, men solgt druerne til andre producenter.

 Der produceres årligt 60.000 fl. på de 10 ha vinmarkeder – hovedfokus er naturligvis Nebbiolo (4 ha), men også Barbera (3 ha) og Dolcetto får stor attention hos Seghesio. I første omgang har vi dog valgt kun at hjemtage deres Nebbiolo vine. Seghesios filosofi er at producere vine der fuldt afspejler terroir og druernes varierede beskaffenhed – i et mix mellem innovation og tradition. Druerne behandles på traditionel vis med god skinkontakt (maceration) og fermentering i ståltanke, samt efterfølgende modning/lagring i en kombination af først mindre egetræsfade (barriques) og derefter i op til to år på slovenske botti (store fade). Vinene færdiggøres med 1 år på flaske. For Barolo betyder det mindst 36 md. før frigivelse. Seghesios Barolo stil er klassisk for Monteforte, hvor vinene typisk er mørkere end i andre Barolo områder, med mere moden frugt og dermed kraftigere, men stadig med bløde tanniner og mineralitet. Det er vine i fin balance med god kompleksitet, som repræsenterer terroiret flot – og til en meget fornuftig pris.

Seghesio, Barbera d’Alba, DOC

Seghesios Barbera fra Monteforte d’Alba er en frisk og ligefrem Barbera uden kraftige tanniner. Seghesio har kun 3 ha marker med Barbera, men her formår de at fremstille en rigtig lækker Barbera, der har god fylde, en flot farve samt en fin og balanceret eftersmag med noter af hindbær. Vinen kan fint drikkes ung, men vi ved fra familien, at den også fint kan gemmes en del år (gammel Barbera kan være et stor oplevelse:). Vinen fermenteres på ståltanke i 5-8 dage og modnes efterfølgende på ståltanke i 12 md. og yderligere et par md. på flaske. Barbera’en passer de fleste retter, fx pasta, lettere kødretter, oste og antipasti (forretter).     

Druer: 100% Barbera
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75l, Alkohol: 14,5%

Seghesio, Barolo, DOCG

Fakta om vinen: Seghesios Barolo kommer fra marker på de sydøstlige skråninger og har i 2011 årgangen moden frugt med afbalancerede og behagelige tanniner. Der er både violer, lidt våde sten, seletøj og måske lakrids med en raffineret silkeagtig finish. Et dejligt glas vin, som kan nydes til de bedste kødretter samt gode oste (dog anbefaler vi ikke blåskimmel!) samt andre klassiske italienske hovedretter.

 Vi har i første omgang valgt at hjemtage 2011-årgangen, da vi synes den er betydelige mere åben end 2012 og med en god balance mellem frugt og syre. Vi anbefaler, at vinen dekanteres eller åbnes i rigtig god tid inden måltidet (gerne 2-3 timer)

 Druer:  100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso

Indhold: Helflaske 0,75 l.  Alkohol:  14%

Website: http://www.fratelliseghesio.com/

Seghesio, Barolo La Villa, DOCG

Fakta om vinen: Her er tale om Seghesios enkeltmarksvin fra cru-marken La Villa (kun 2 ha), der ligger på den østlige side af dalen tættere på Serralunga d’Alba, der er kendetegnet ved sandstens jordbund og med sol det meste af dagen (syd-sydvest). Vinen fermenteres på tilsvarende vis som den alm. Barolo, men den er lidt kraftigere i stilen, med mørkere farve og spændstige tanniner. Dette gør, at 2012-årgangen fint kan drikkes nu, men naturligvis også gemmes i mange år frem – indtil 2026/28 burde ikke være et problemJ. Mørk frugt, lakrids, læder, mint og vådt træ fornemmes i den lange og intense eftersmag. Det er klassevin fra Barolo! Vi anbefaler vinen til delikate kødretter – gerne baseret på kalv, lam eller dyrevildt samt modne oste. Vinen bør dekanteres et par timer før servering. Har opnået 92 pt i International Winereport.

 Druer:  100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso

Indhold: Helflaske 0,75 l. , Alkohol:  14,5%

Website: http://www.fratelliseghesio.com/