Seghesio, Piemonte

7vini er glade for at kunne præsentere jer for en af de velkendte Barolo-producenter, Az. Fratelli Seghesio fra Montforte d’Alba, som ligger på den sydvestlige side med udsigt til Serralunga bakkerne – og med selveste Elio Grasso som nabo. Gennem et stykke tid har vi haft Seghesio i kikkerten. Vi besøgte dem sommeren 2016 og fik en god introduktion til deres vinproduktion. Der er tale om en typisk mindre familieproducent, hvor det nu er tredje generation, brødrene Sandro og Marco samt søsteren Michaela, som har taget over, mens onklen og medejer Riccardo stadig bistår med vinen mv. Det hele startede så sent som i 1988, hvor Riccardo og hans bror Aldo producerede deres første Seghesio Barolo. Inden da havde faderen Ettore dyrket vinmarkederne siden det første markkøb af hårdt opsparede penge i 1964, men solgt druerne til andre producenter.

 Der produceres årligt 60.000 fl. på de 10 ha vinmarkeder – hovedfokus er naturligvis Nebbiolo (4 ha), men også Barbera (3 ha) og Dolcetto får stor attention hos Seghesio. Vi har valgt at hjemtage deres Nebbiolo og Barbera vine. Seghesios filosofi er at producere vine der fuldt afspejler terroir og druernes varierede beskaffenhed – i et mix mellem innovation og tradition. Druerne behandles på traditionel vis med god skinkontakt (maceration) og fermentering i ståltanke, samt efterfølgende modning/lagring i en kombination af først mindre egetræsfade (barriques) og derefter i op til to år på slovenske botti (store fade). Vinene færdiggøres med 1 år på flaske. For Barolo betyder det mindst 36 md. før frigivelse. Seghesios Barolo stil er klassisk for Monteforte, hvor vinene typisk er mørkere end i andre Barolo områder, med mere moden frugt og dermed kraftigere, men stadig med bløde tanniner og mineralitet. Det er vine i fin balance med god kompleksitet, som repræsenterer terroiret flot – og til en meget fornuftig pris.

Seghesio, Langhe Bianco Rapui, DOC

Dette er en hvidvin baseret på sorten Incrocio Manzoni, en klon udviklet af prof. Luigi Manzoni ved at kombinere Pinot Bianco og Riesling Renano. Navnet “Rapui” er inspireret af dens små og korte klaser. Vinen har finesse og elegance og et afbalanceret alkoholindhold og syreindhold, der resulterer i en vin af høj kvalitet. Vinen har en karakteristisk delikat aroma fra Pinot Bianco og den typiske meget fine aroma fra Riesling Renan. Vinen fermenteres i 10-15 dage og modnes i ståltanke indtil den tappes på flaske.

Vinen har i næsen antydninger af citrus, fersken, hvide blomster med mineralske noter i baggrunden. Den er velsmagende, understøttet af en dejlig friskhed og vedholdenhed. Vinen   passer specielt fint til fiskeretter, retter baseret på bløde oste, grøntsager og hvidt kød eller skaldyr – og gerne som aperitif eller et godnat glas.

Druer: 100% Incrocio Manzoni
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
Website: www.fratelliseghesio.com

Seghesio, Barbera d’Alba, DOC

Seghesios Barbera fra Monteforte d’Alba er en frisk og ligefrem Barbera uden kraftige tanniner. Seghesio har kun 3 ha marker med Barbera, men her formår de at fremstille en rigtig lækker Barbera, der har god fylde, en flot farve samt en fin og balanceret eftersmag med noter af hindbær. Vinen kan fint drikkes ung, men vi ved fra familien, at den også fint kan gemmes en del år (gammel Barbera kan være et stor oplevelse:). Vinen fermenteres på ståltanke i 5-8 dage og modnes efterfølgende på ståltanke i 12 md. og yderligere et par md. på flaske.
 
Barbera’en passer til de fleste retter, f.eks. pasta, lettere kødretter, oste og antipasti (forretter).
 
Druer: 100% Barbera
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75l, Alkohol: 14,5%

 

Seghesio, Barbera d’Alba la Chiesa Superiore, DOC

Seghesios Barbera fra Monteforte d’Alba er en frisk og ligefrem Barbera uden kraftige tanniner. Seghesio har kun 3 ha marker med Barbera, men her formår de at fremstille en rigtig lækker Barbera, der har god fylde, en flot og intens rød farve samt en fin og balanceret eftersmag med noter af vilde bær og marmelade. Vinen kan fint drikkes ung, men vi ved fra familien, at den også fint kan gemmes en del år (gammel Barbera kan være et stor oplevelse:). Vinen fermenteres på ståltanke og modnes efterfølgende i 12 mdr.i franske egetræfade og yderligere et par md. på flaske.

Barbera’en passer til de fleste retter men især kødretter, vildt og oste. Vinen kan drikkes nu men vil udvikle sig over en årrække.

Druer: 100% Barbera
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
Website: www.fratelliseghesio.com

 

 

Seghesio, Barolo, DOCG

Seghesios Barolo kommer fra marker på de sydøstlige skråninger og har moden frugt med afbalancerede og behagelige tanniner. Der er både violer, lidt våde sten, seletøj og måske lakrids med en raffineret silkeagtig finish.

Et dejligt glas vin, som kan nydes til de bedste kødretter samt gode oste (dog anbefaler vi ikke blåskimmel!) samt andre klassiske italienske hovedretter.  Vi anbefaler, at vinen dekanteres eller åbnes i rigtig god tid inden måltidet (gerne 2-3 timer)

Druer:  100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso

Indhold: Helflaske 0,75 l. , Alkohol:  14%

Website: www.fratelliseghesio.com

Seghesio, Barolo La Villa DOCG

Her er tale om Seghesios enkeltmarksvin fra cru-marken La Villa (kun 2 ha), der ligger på den østlige side af dalen tættere på Serralunga d’Alba, der er kendetegnet ved sandstens jordbund og med sol det meste af dagen (syd-sydvest). Vinen fermenteres på tilsvarende vis som den alm. Barolo, men den er lidt kraftigere i stilen, med mørkere farve og spændstige tanniner. Dette gør, at 2012-årgangen fint kan drikkes nu, men naturligvis også gemmes i mange år frem – indtil 2026/28 burde ikke være et problemJ. Mørk frugt, lakrids, læder, mint og vådt træ fornemmes i den lange og intense eftersmag. Det er klassevin fra Barolo! Vi anbefaler vinen til delikate kødretter – gerne baseret på kalv, lam eller dyrevildt samt modne oste. Vinen bør dekanteres et par timer før servering. Har opnået 92 pt i International Winereport.

 Druer:  100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso

Indhold: Helflaske 0,75 l. , Alkohol:  14,5%

Website: http://www.fratelliseghesio.com/