Under 7Vini’s tur til Piemonte i efteråret var et formål at besøge for os nye producenter og identificere vine fra en eller to gårde, som det kunne være interessant at tage hjem. Vi havde på denne tur fokus på vine fra områderne Barolo, Langhe, Alba og Roero.

Vi har valgt i første omgang at tage vine fra gården Morra Stefanino fra Roero hjem. Morra Stefanino er en familiedrevet gård nær Alba med en vin historie tilbage til 1920’erne. De første vine i eget navn blev sendt på markedet i løbet af 1980’erne og vinforretninger er vokset siden da. Gården producerer i dag 55-80.000 flasker om året på 14 hektar, heriblandt flotte hvidvine på Arneis-druen, et par dejlige Barbera vine og en velafbalanceret Langhe Nebbiolo.

7Vini har besluttet at tage hele seks forskellige vine hjem på den første palle, som netop er landet på lageret. Det drejer sig om to Arneis vine (en basis vin og en enkeltmarksvin fra marken San Pietro), to Barbera vine (en basis vin og en Superiore), og to vine på Nebbiolo druen, Langhe Nebbiolo og Roero.

Hvis du vælger at besøge vores kommende julegaragesalg den 15. december, vil du kunne smage nogle af vinene.