7Vini deltog i juni måned i den officielle smagning af Barolo årgang 2012 vinene i Barolo by. I alt var der 114 vine til smagning fra et lige så stort antal Barolo producenter. Vi nåede ikke at smage alle vinene men et udvalg af, hvad vi vurderede var de mest spændende vine. Mange af top Barolo vinhusene deltog ikke i arrangementet, som også fungerer som et udstillingsvindue for de mange mindre kendte vingårde.

Generelt er det vores indtryk, at 2012 årgangen nok bliver en af de mere interessante årgange. De første vurderingerne fra markedet af årgangen peger i retning af delikate vine med power og et godt lagringspotentiale, nogle har endda nævnt ”superårgang”. 

7vini teamet in aktion

7vini teamet i “arbejdstøjet”

Vi endte med en god håndfuld vine, som vi syntes specielt godt om, heriblandt vinene fra Conterno Fantino, Fenocchio, Revello, Sandrone og Vietti.

Under turen til Piemonte besøgte vi flere Barolo producenter, og vi planlægger i løbet af efteråret at tage den første Barolo vin hjem til salg gennem 7Vini, mere information følger efter sommerferien.

Der var stor interesse for smagningen I Barolo by

Der var stor interesse for smagningen I Barolo by