Suavia, Soave, Veneto

Suavia er en af Soaves førende hvidvinsproducenter, der i de seneste år har hentet stor international anerkendelse og høstet flere runder 3 glas i Gambero Rosso. Senest har Suavia i oktober været repræsenteret på den førende internationale Wine Spectator vinsmagning i New York, hvor kun verdens førende vine bliver udvalgt til at deltage. Suavia vingården drives af 3 søstre (de er 4 søstre;) med nogle af de bedst beliggende vinmarkeder på syd-skråningerne i Fitta de Soave (5 km nord for Soave by). Det er måske Italiens førende hvidvinsområde med DOCG-klassificering for vine produceret på hovedsageligt Garganega druen. Vinene har stor fylde og balance og kan fint matche fiskeretter i vinterhalvåret, er fremragende til Påskebordet samt forårets mange forretter. Serveres kun lettere afkølet. I modsætning til mange hvidvine kan Suavias vine fint gemmes nogle år.

Suavia, Soave Classico DOC

Fakta om vinen: Det er en klassisk italiensk vin lavet på en af Italiens fornemste hvidvinsdruer; Garganega i det klassiske Soave vinområde. Vinen er frisk, frugtig, let at drikke, men med en umiskendelig karakter og kraft på samme tid. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ og til blåskimmel oste – også velegnet som aperitif mv.

Druer: 100% Garganega
2 Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l,  Alkohol: 13,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Massifitti IGT

Fakta om vinen: Produceret efter oprindelige hvidvins-traditioner i Soave baseret på Italiens mest benyttede hvide drue, Trebbiano, som dog i Soave-klonen får ekstra fylde og karakter.  Druen var næsten glemt før Suavia begyndte at udforske dens potentiale. Vinen modner 15 md. i ståltanke og yderligere 15 md. på flaske.
Har smagsnuancer af citrus, eksotiske frugter og er næsten perlende i afslutningen. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ – også velegnet som aperitif. Serveres ved ca. 10C.

Druer: 100% Trebbiano di Soave
2 Gambero Rosso, 5 klaser i Bibenda guiden (top)
Indhold: flaske 0,75 l,  Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Monte Carbonare DOC

Fakta om vinen: Her er tale om Suavia søstrenes topvin – enkeltmarksvin fra Carbonare marken ca. 5 km udenfor Soave by, hvor jorden er mørk og vulkansk. Vinen har i flere år høstet topanmeldelser i alle de førende vinguides – bl.a. WS 91, WE 92 og 3 glas i GR. Ligger op til 16 md. på ståltanke og 3 md. på flaske, før den frigives. Vinen er dejlig frisk med fin syrebalance og en lang og cremet eftersmag. Farven er strågul med smagsnoter af citrus, krydderier og mineralsk infusion.
En super vin, der er alle pengene værd☺. Passer perfekt til fiske- og skaldyrsretter, modne oste, vegetarretter eller prøv den med en asparges risotto – whauu.  Serveres ved 11-13C og kan gemmes op til 8-10 år.

Druer: 100% Garganega
3 glas Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it