Suavia, Soave, Veneto

Suavia er en af Soaves førende hvidvinsproducenter, der i de seneste år har hentet stor international anerkendelse og høstet flere runder 3 glas i Gambero Rosso udover i flere år at have været repræsenteret på den førende internationale Wine Spectator vinsmagning i New York, hvor kun verdens førende vine bliver udvalgt til at deltage. Suavia vingården drives af 3 søstre (de er 4 søstre;) med nogle af de bedst beliggende vinmarkeder på syd-skråningerne i Fitta de Soave (5 km nord for Soave by). Det er måske Italiens førende hvidvinsområde med DOCG-klassificering for vine produceret på hovedsageligt Garganega druen men gården har ligeledes en vin på Trebbiano druen.

Suavia dyrker vin på sammenlagt 12 ha og producerer 100.000 flasker. Vinene har stor fylde og balance og kan fint matche fiskeretter i vinterhalvåret, er fremragende til Påskebordet samt forårets mange forretter. Serveres kun lettere afkølet. I modsætning til mange hvidvine kan Suavias vine fint gemmes nogle år.

Suavia, Soave Classico (økologisk) DOC

Fakta om vinen: Det er en klassisk italiensk vin lavet på en af Italiens fornemste hvidvinsdruer; Garganega i det klassiske Soave vinområde – og nu i økologisk udgave. Vinen er frisk, frugtig, let at drikke, men med en umiskendelig karakter og kraft på samme tid. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ og til blåskimmel oste – også velegnet som aperitif mv.

Druer: 100% Garganega
2 Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l,  Alkohol: 13,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Massifitti IGT

Fakta om vinen: Produceret efter oprindelige hvidvins-traditioner i Soave baseret på Italiens mest benyttede hvide drue, Trebbiano, som dog i Soave-klonen får ekstra fylde og karakter.  Druen var næsten glemt før Suavia begyndte at udforske dens potentiale. Vinen modner 15 md. i ståltanke og yderligere 15 md. på flaske.
Har smagsnuancer af citrus, eksotiske frugter og er næsten perlende i afslutningen. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ – også velegnet som aperitif. Serveres ved ca. 10C.

Druer: 100% Trebbiano di Soave
2 Gambero Rosso, 5 klaser i Bibenda guiden (top)
Indhold: flaske 0,75 l,  Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Monte Carbonare DOC

Fakta om vinen: Her er tale om Suavia søstrenes topvin – enkeltmarksvin fra Carbonare marken ca. 5 km udenfor Soave by, hvor jorden er mørk og vulkansk. Vinen har i flere år høstet topanmeldelser i alle de førende vinguides – bl.a. WS 91, WE 92 og 3 glas i GR. Ligger op til 16 md. på ståltanke og 3 md. på flaske, før den frigives. Vinen er dejlig frisk med fin syrebalance og en lang og cremet eftersmag. Farven er strågul med smagsnoter af citrus, krydderier og mineralsk infusion.
En super vin, der er alle pengene værd☺. Passer perfekt til fiske- og skaldyrsretter, modne oste, vegetarretter eller prøv den med en asparges risotto – whauu.  Serveres ved 11-13C og kan gemmes op til 8-10 år.

Druer: 100% Garganega
3 glas Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Le Rive, IGT

Her er tale om en af Suavia søstrenes topvine. Druerne til denne vin bliver høstet på en lille sydvendt grund på cirka en hektar, der ligger i en højde af omkring 260 meter og er sammensat af jord af vulkansk oprindelse med en lerholdig-siltet tekstur. Vingården er kendetegnet ved en stejl skråning (45%), det dialektale udtryk “rive” indikerer faktisk et særligt stejlt terræn. Vinen fermenteres i 20 dage og modnes derefter i 15 mdr i begge tilfælde i store egetræsfade og sluttelig 12 mdr. i flaske. Vinen har en intens gul farve, er fyldig og elegant med fin syrebalance og en lang mineralsk eftersmag. Man fornemmer smagen af kandiserede citrusfrugter og søde krydderier kombineret med let røgede noter.

Vinen passer specielt godt til intense smage. Den er fremragende til stegt hvidt kød eller råt kød og til de fleste krydrede etniske køkkener. Den ledsager ligeledes fint fed fisk og lagrede oste, og alle de retter, der formår at kombinere saftighed og et strejf af sødme. Vinen serveres optimalt ved 13-14 grader og kan gemmes op til 8-10 år. En super vin, der er alle pengene værd.

Druer: 100% Garganega
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13.5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Recioto di Soave Acinatium, DOCG 

Recioto di Soave er en traditionel vin for Soave området, der går langt tilbage i tiden. Som den røde Recioto fra Valpolicella laves denne dessert- og nydelsesvin på tørrede druer og lang lagring. Druerne tørres i 6 md, fermenteres over ca. 2 dage og færdiggøres derefter på egetræsfade i 24 md. med jævnlig battonage. Til slut lagres vinen 1 år på ståltanke. Det er den perfekte vin til mange festligheder eller som meditations/hyggevin helt for sig selv. Som Suavia selv omtaler det: De tørrede Garganega druers sødme er omkransende som et stort kram. Vinen kan som sagt nydes til mange desserter, udvalgte forretter, til gode oste eller for sig selv. Vinen kan gemmes i mange år, men hvem kan vente? Vinen serveres optimalt ved 14-15o C.

Druer: 100% Garganega
Indhold: flaske 0,5 l, Alkohol: 13.5%
Website: http://www.suavia.it