Andrea Felici, Marche

Vores seneste ankomne vingård, Andrea Felici i Marche, er historien om Gordon Ramsay kokken – her sønnen Leopoldo – som er vendt hjem til sin fædrene vingård i Apiro i det centrale Marche. Med sine medbragte visioner og i samarbejde med faderen og vinmageren Aroldo Bellelli har han på få år formået at løfte de to Verdicchio vine, som gården producerer, så de i dag står blandt toppen af vinproducenter i Verdicchio DOC-området og samtidig opnået stor international anerkendelse. Man arbejder efter økologiske og biodiversitet/biodynamiske principper i hjertet af en region, som er både trendy og kvalitetsmæssigt på fremmarch i disse år. Vingården og markederne ligger i området mellem de to største Verdicchio-områder: Verdicchio dei Castelli di Jesi og Verdicchio di Matelica, men gården er placeret i Jesis DOC zonen. Andrea Felicis vine opnår på den måde det bedste af begge verdener; Jesis styrke og fylde samtidig med at Matelicas syre og mineralitet fra Appinerne slår igennem, men også Adriaterhavet giver indflydelse på vinene iflg. eksperterne. Felicis vine er super friske, levende med krystalklare aromaer og masser af syre – i en fin balance. Det er vine, som man nemt kan drikke mere af. Andrea Felici er en mindre producent med en årlig produktion på ca. 80.000 flasker som nævnt fordelt på kun 2 vine. Vingården er nøje udvalgt blandt fem Verdicchio topproducenter i regionen, som vi besøgte på vores tur til Umbrien og Le Marche i juni 2018.

Andrea Felici, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Classico Superiore, DOC

En ung vin med fin balance mellem syre- og frugtnuancer, der giver en frisk og dejlig oplevelse med en smule cremet afslutning. En vin nogle ville tro har været på fade, men vinen fermenteres i ståltanke, lagres i op til 3 måneder og derefter et par måneder på flaske før frigivelse. Druerne (mix af yngre og op til 35 år gamle stokke) dyrkes på marker tæt på vingården, hvor man har valgt at anlægge en kunstig sø for at skabe biodiversitet samtidig med gården er under omlægning til økologi. Vinen passer fint til terrassen, fiske- og skaldyrsretter, lettere kødretter mv. serveres afkølet men ikke for kold.

Druer: 100% Verdicchio
2 glas i Gambero Rosso
Alkohol: 13%, Indhold: 0,75L
Webside: www.andreafelici.it

Andrea Felici - Gambero Rosso Winemaker 2020

Andrea Felici blev at Gambero Rosso  valgt som Winemarker of the year i 2020- på trods at at han kun fremstiller to hvide vine på druen Vermentino. Nedenfor er et par links i relation til gårdens vine og titlen som Winemaker of the year. 

https://www.gamberorosso.it/en/news/tre-bicchieri-2020-winemaker-of-the-year-leopardo-felici/

https://www.jancisrobinson.com/articles/andrea-felici-2016-verdicchio-dei-castelli-di-jesi

https://www.winespectator.com/blogs/show/id/52051