VINSORTIMENT FEBRUAR 2016

Dejlige vine er hjemkommet fra 4 vinproducenter. Vinene fås også i smagekasser☺

Køb italiensk kvalitetsvin direkte fra vingårdene gennem 7Vini
Her præsenteres 7Vinis samlede sortiment af vine fra Italien i vinteren 2015/16. Vi importerer nu direkte ca. 30 spændende vine fra 9 vinproducenter i 7 regioner – fra Norditalien til det sydlige Italien. Som I vil kunne se har vi især mange hvide vine i sortimentet. Vi mener, at kendskabet til italienske hvidvine er alt for lille i Danmark. Når vi samtidig præsenteres for en perlerække af spændende kvalitetsvine ved vores besøg hos producenterne, vil vi gerne præsentere denne mangfoldighed til vores vin-netværk. Vi har derfor udvalgt nogle af de bedste hvidvine fra de forskellige regioner – ofte lavet på druer, som heller ikke er så kendt her i landet. Derudover har vi et godt udvalg af dejlige rødvine til fornuftig pris – pt. fra tre af de fire førende rødvinsområder i støvlelandet. Heriblandt er også nye rødvinstyper fra mindre producenter, som fx Sangiovese fra Lazio, der ikke er så kendt i Danmark. Vi håber, at I synes om vores vine☺ Har I forslag til nye vine til sortimentet – som ikke fås i Danmark – hører vi gerne fra jer.

Konceptet: I løbet af året præsenterer vi vores vin-netværk for 3-4 vinpakker med nye vine samt et antal vinsmagekasser, der er tilpasset sæsonen og indholdet i vinpakkerne. På den måde kan I smage forskellige vine, inden i køber 6. flasker af hver – det er normalt vores min. antal, da vi kun har minimale avancer mhp. at tilbyde jer den laveste pris på markedet.

To af vinene hjemkommet ultimo 2015 har i den seneste årgang opnået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso (den italienske vinbibel) – det drejer sig om Trappolinis Grechetto 2014 og Castello d’Uviglies Barbera Le Cave 2013. Som de eneste er vi meget stolte af at kunne præsentere disse topvine til meget rimelige priser i Danmark. Vi tilbyder også seks forskellige vinsmagekasser med et bredt udbud af vores vinsortiment. Alle vine er på lager nu. Læs mere om smagekasserne på vores hjemmeside: www.7vini.com.

Mange vinhilsner fra 7Vini

1. Castello di Uviglie, Monferatto, Piemonte

Barbera’en ”Le Cave” fra Castello d’Uviglie har vi i 7vini kendt nogle år, da vingården netop blev kendt for denne vin i Gambero Rosso guiden ”Berebene Low Cost 2010” med 3 glas. I 2013-udgaven har det atter opnået 3 glas. Castello d’Uviglie er en historisk slotsejendom (fra 1239-70) med landbrug- og vinproduktion, der går helt tilbage middelalderen (1491!). Vingården med ca. 25 hektar vin er placeret i Monferatto – det andet store Barbera-område i Piemonte efter Barbera d’ Alba (ligger mellem Milano og Alba). Barberaen er konge hos Castello d’Uviglie, hvor den nuværende ejer Simone Lupano har valgt at fokusere sine topvine på denne røde drue. Og det har givet resultater – også anerkendt internationalt. Udover Le Cave produceres 3 andre Barbera vine, Grignolino og enkelte hvide vine på de sydvendte skråninger, med en kalk- og lerholdig jord. Og terroir kan smages her og vi glæder os til at præsentere de kraftfulde Barberaer for jer☺

Castello di Uviglie, Barbera”Le Cave” 2013, DOCG – pris: 140 kr./fl., v/køb af 6 fl. 99 kr./fl.

Fakta om vinen: En karakterfuld Barbera fra Monferrato med masser af kraft og spicy noter, hvor man fornemmer jordbundsforhold og en fermentering i stål- og cementtanke. Vinen lagres derefter 12 md. på fransk eg og ca. 3 md. på flaske, der giver rundhed og fylde. Bouqueten er flot med den mørke, næsten blålige Barbera farve og en lang fyldig eftersmag. Vinen har tydelige men behagelige tanniner, så rammen for et rigtig godt glas vin til prisen er skabt☺
Le Cave passer fint til mange af vinterens retter – rødt kød, lam, vildt, rodfrugter, gryderetter, kraftige saucer og oste mv. Bør åbnes i god tid inden servering – og helst dekanteres. Kan drikkes helt ung, men også gemmes nogle år.

Druer: 100 % Barbera, 3 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 14,5%
Website: www.castellodiuviglie.com

Castello di Uviglie, Pico Gonzaga, Barbera Sup., 2012, DOCG – pris: 180 kr./fl., ved køb af 6 fl. 145 kr./fl.

Fakta om vinen: Dette er en majestætisk Barbera og Castello di Uviglies topvin – så fås en kraftfuld Barbera ikke bedre☺. Pico Gonzaga produceres kun på de bedst udvalgte druer. Den maloaktiske fermentering sker i træ ved 20C, hvorefter vinen lagres på store franske tonneaux fade (500 lt) i mindst 20 md. Afsluttes med 6 md. på flaske. Vinen har markante tanniner, som ikke er for dominerende i den krydrede bouquet og den meget lange eftersmag. Pico Gonzaga kan drikkes nu efter dekantering, men vinder klart ved et par år i kælderen. Passer til kraftige kødretter, steaks, lam, vildt, gryderetter, ost mv. Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: 100 % Barbera
3 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 14,5%
Website: www.castellodiuviglie.com

Castello di Uviglie, Barbera, Bricco Del Conte 2014, DOC – pris: 95 kr./fl., ved køb af 6 fl. 79 kr./fl.

Fakta om vinen: Dette er lillebroren til ”Le Cave”. Bricco Del Conte er en ungdommelig og kraftig Barbera fra Monferrato med spicy noter, der er let drikkelig nu og de næste par år.
Vinen har markante tanniner, som ikke er for dominerende i den krydrede bouquet med mellemlang eftersmag. Bricco Del Conte bør drikkes ung, men kan også gemmes et par år.
Passer til rødt kød, lam, pastaretter med kød, gryderetter, ost mv. Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: 100 % Barbera
Et glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 14%
Website: www.castellodiuviglie.com

2. Feudo Antico, Tollo, Abruzzo.

Vingården Feudo Antico med sine 15 hektar er et forholdsvis nyt bekendtskab. Da vi første gang smagte deres Pecorino sidste vinter, var vi solgte. Den hvide Pecorino drue, som næsten udelukkende produceres i Abruzzo og Marche regionerne, giver hos de bedste producenter – som Feudo Antico – meget aromatiske vine med dejlig friskhed, frugtnoter og let fedme i en fin balance. Udover Pecorinoen produceres en lang række andre typiske vine for området – fx nogle kraftige røde vine og den noget billigere Montepulciano d’abruzzo. Den lettere kalkholdige jord på skråningerne i Tollo kun 5 km fra Adriaterhavet produceres efter økologiske principper i et af Italiens mindste DOC-zoner. Området er kendetegnet ved sit eget mikroklima i det nordlige Abruzzo – tæt på havet og ikke langt fra bjergene med store temperaturudsving. Feudo Antico deltager pt. i forsøg med dyrkning af Pecorino op til 1000 m. I Tullum hvidvinen fornemmer man nærheden til havet i den friske og lange eftersmag.

Feudo Antico, Tullum Pecorino 2013, DOP – pris: 140 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 105 kr./fl.

Fakta om vinen: Pecorino er en historisk drue, som de seneste år har fået nyt liv i Abruzzo regionen takket være nogle førende producenter, som har fokuseret på kvalitet og druens potentiale. I Decanter er Pecorino udråbt som en af de nye trendy hvidvine at gå efter fra støvlelandet. Vinen fermenteres i ståltanke og lagre yderligere 6 måneder før frigivelse. En vin med god fylde, lidt spicy noter, der passer godt til fjerkræ, lagret ost, fisk, det danske frokostbord eller medium spicy asiatiske retter. En rigtig dejlig hvidvin ☺

Druer: 100% Pecorino
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 13,5%
Website: www.feudoantico.it

Feudo Antico., Montepulciano d’ Abruzzo, 2011, DOP – pris: 95 kr./fl., ved 6 fl. 69 kr./fl.

Fakta om vinen: Montepulciano er den typiske rødvinsdrue i Abruzzo regionen og har stort potentiale i den rigtige jord og vinificering. I 2012 vandt en Montepulciano vin faktisk det italienske vinmagasin Spirito diVino’s 1. plads, som årets bedste italienske vin. Den Montepulciano vi har taget hjem er en god hverdagsvin til fornuftig pris – med gode tanniner – der passer fint til pastaretter, tørret prosciutto, salami og lettere kødretter. Smager også fint dagen efter.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 13%
Website: www.feudoantico.it

Feudo Antico., Trebbiano d’ Abruzzo, 2013, DOP – pris: 95 kr./fl., ved 6 fl. 69 kr./fl.

Fakta om vinen: Trebbiano d’ Abruzzo er den mest udbredte hvidvinsdrue i Abruzzo regionen. I Tollo området produceres store hvidvine (fx old school types) på denne drue med både 2 og 3 glas i GR. Her er der tale om en dagligdags hvidvin, der er let at drikke til både fisk, fjerkræ eller pastaretter. Vinen skal drikkes ung og har både mineralsk og citrusagtige smagsnoter, hvor man fornemmer nærheden til Adriaterhavet.

Druer: 100% Trebbiano d’ Abruzzo
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 13%
Website: www.feudoantico.it

Lidt om os…

7Vini’s mission: Vi er drevet af en passion for unikke kvalitetsvine fra vingårde i Italien til priser der er til at betale. Vi sælger vine fra producenter, som vi selv har besøgt og opbygget en god relation til. Vi ønsker at tilbyde jer interessante vine sammensat i 3-4 årlige vinpakker, der tilbydes til meget fornuftige priser, da vi kan købe stort ind til vores udvidede netværk. Vi handler således direkte med de mindre vinproducenter i Italien for at opnå de bedste priser. Vi udvælger spændende – gerne mindre kendte supervine – til forbrugere med interesse for god vin. Hver pakke vil blive afstemt med årstiden og hvad vi smager os frem til, når vi møder vinproducenterne. Vi kan love at pris/kvalitetsforholdet er i top.

7Vini’s historie: Vi er en gruppe af 7 gode venner – alle med store interesse for vin – der for 25 år siden stiftede en fælles vin- og gourmetklub. Over tiden har der været afholdt små 200 vin- og gourmetarrangementer og desuden har vi rejst og besøgt mange vinproducenter og deltaget i vinsmagninger – primært i Europa, USA og Sydafrika. En i gruppen har også boet nogle år i Norditalien. Vi kender derfor mange mindre producenter, samtidig med at vi har opbygget en god erfaring med, hvad god vin er til fornuftig pris☺. Det er den lange og passionerede interesse og viden om vin, som vi tilbyder gennem de udvalgte vine til vores netværk.

3. Tenuta Ponte, Taurasi, Campania – tilbud, da udgår af sortiment.

På en rejse til Italien i foråret 2014 mødte vi producenter fra det spændende Taurasi DOCG område øst for Napoli. Det er et ældgammelt vinområde, der siges at nedstamme helt tilbage fra den græske dominans i området, og som gennem de seneste 10-15 år har opnået fornyet opmærksom og dynamik – også internationalt. Taurasi producenterne fokuserer nu på lavere udbytte og høj kvalitet. Vine, der ofte bliver sammenlignet med Barolo og Brunello i elegance og kompleksitet. Flere producenter har opnået kultstatus og sælges i dag til skyhøje priser. Blandt flere har vi udvalgt vingården Tenuta Ponte i Luogosano, der producerer en dejlig Taurasi med et godt kvalitet/prisforhold. Det gør, at vi kan tilbyde en stor vin til en meget rimelig pris – langt under hvad den bør koste. Vingården ejes af 3 søskende og to venner og råder over i alt 25 hektar i Avellino-provinsen. Der produceres i alt 9 forskellige vine, hvor godt halvdelen er hvide vine på de egnstypiske druer Grego di Tufo, Falanghina and Fiano m.fl. Her har vi i første omgang valgt Greco di Tufo hvidvinen.

Tenuta Ponte, Taurasi DOCG 2007 – pris: 175 kr./fl. , ved køb af 6 fl. kun 100 kr./fl.
Fakta om vinen: En kraftig og kompleks vin, hvor druerne udvælges fra de bedste marker med ældre vinstokke. Taurasien lagrer i op til 3 år i store egetræsfade og yderligere 6 måneder på flaske. Årgang 2007 drikkes fint nu.
Bouqueten er flot og med de markante tanniner opnås en meget fyldig vin med en let krydret og lang eftersmag, der åbner sig flot i glasset jo længere vinen står. En vin man skal have tid til☺
Vinen passer fint til mange af vinterens retter – rødt kød, vildt, rodfrugter, gryderetter, kraftige sauce og specialoste mv. Bør åbnes i rigtig god tid – og gerne dekanteres.
Druer: 95% Aglianico, 5% Merlot
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 14%
Website: www.tenutaponte.it

Tenuta Ponte, Greco di Tufo DOCG 2013 – pris: 125 kr./fl., – pt. udsolgt!

Fakta om vinen: Greco hvidvinsdruen siges at være bragt til Italien af grækerne for mere end 2500 år siden. Druen har ideelle betingelser i Campania og flere af DOCG vinene fra Tufo kan måle sig med de bedste hvidvine i Italien. Tenuta Pontes Greco di Tufo er en frisk vin med en fyldig eftersmag. Vinen har en god duft af eksotiske frugter, æble og andre nuancer, som giver en dejlig og harmonisk smag. Den passer fantastisk til skaldyr og fiskeretter. Også super som aperitif vin med fx italienske specialiteter eller alene. Vinen bør drikkes ung og serveres ved omkring 10 C.
Druer: 100% Greco (di Tufo)
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 13,5%
Website: www.tenutaponte.it

4. Trappolini, Lazio

Azienda Agricola Trappolini er en spændende vingård med 25 ha i den nordlige del af Lazio – i Castiglione In Teverina – ikke så langt fra grænsen til Umbrien. Vingården blev startet i 1950 af bedsteforældrene til de nuværende ejere Paolo og Roberto Trappolini. Fra først at sælge vin i lokalområdet, har Trappolini specielt i de senere år fokuseret mere på kvalitet, lavere udbytte og bedre udnyttelse af druernes potentiale. Det har frembragt nogle meget interessante vine på specielt Sangiovese og Grechetto druerne, men også andre lokale druesorter, der har fundet vej til det internationale marked. Bl.a. er Trappolinis vine nu kendt i USA. Vi tilbyder nu et bredt udvalg af Trappolinis fremragende vine med deres topvin Paterno i spidsen (en IGT vin lavet på ældre vinstokke fra Paterno-vinmarkerne). Det er en meget delikat vin – ja faktisk helt sin egen, der på nogle måder kan minde om en stor Sangiovese fra Toscana, men som frembringer andre smagsnuancer, lethed og elegance prisen taget i betragtning – alt i alt en super vin, der får 2 glas i Gambero Rosso(GR). Den dejlige hvidvin Grechetto har også opnået fornemme anmeldelser og fik i årgang 2014 hele 3 glas i GR – hvilket er første gang for Trappolini! En vingård på vej frem…

Trappolini – Paterno IGT. 2012, Lazio – pris: 175 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 130 kr./fl.
Fakta om vinen: En meget elegant vin med fin sammen-sætning af moden frugt og struktur. 2012-udgaven er formentlig den bedste til dato☺. En vin med god bouquet og behagelige tanniner, der samtidig fremhæver både krydrede noter, mørke bær og et strejf vanilje – alt i fin balance uden præg af fad og med en lang eftersmag. Paterno produceres udelukkende på de bedste Sangiovese druer og lagrer ca. 18 md. på fad (ikke nye fade) og derefter 9 måneder på flaske. Passer godt til de fleste retter – fx kraftige retter med fjerkræ, laks, alle kødretter og modne oste. Eller som et glas før maden☺

Druer: 100% Sangiovese, (gamle kloner)
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 14%.
Website: www.trappolini.com

Trappolini, Grechetto, IGT 2014 – pris: 125 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 95 kr./fl.

Fakta om vinen: Trappolinis Grechetto er en hvidvin med karakter fra nordligste Lazio – Castiglione in Teverina, hvor man fornemmer den vulkanske jord i smagen. Vinen fermenteres i 6 md. på ståltanke og yderligere 3 md. På flaske. Grechetto er en drue, der viser sit fulde potentiale i Lazio og Umbrien. Vinen har friskhed, en tør og fin balance mellem mineralske noter, mandler og frugter mv. Afsluttes med en lang fyldig eftersmag.
Den passer fint til skaldyr, hvid fisk, mange salater eller kylling på grillen. Også fin til oste, antipasti retter eller et glas før maden. Serveres ved ca. 14C.

Druer: 100% Grechetto, nu 3 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 13,5%
Website: www.trappolini.com

Trappolini – Idea 2014, Lazio – pris: 170 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 135 kr./fl.

Fakta om vinen: En dejlig rød passito dessertvin med god balance mellem sødme, frugtnoter og syre. Vinen er produceret på Aleatico druen og høstes sent.

Dessertvinen passer super til gode desserter, bløde oste, italienske faste oste – fx Pecorino, eller som et glas aperitif. Den kan også fornemt bruges som en slags meditationsvin på en vandretur i Italien – det har vi selv prøvet☺

Druer: 100% Aleatico
Et glas i Gambero Rosso, 5 klaser i Bibenda guiden (top)
Indhold: flaske 0,50 CL
Alkohol: 13,5%. Website: www.trappolini.com

Trappolini, Cabernet Franc, IGT 2013 – pris: 140 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 110 kr./fl.

Fakta om vinen: Trappolinis Cabernet Franc er en nyskabelse fra Trappolini. Her fornemmer man klart områdets potentiale for at producere vine på 100% CF, hvilket ikke er så almindeligt i Italien. Vinen fermenteres på ståltanke og yderligere 3-6 md. På flaske. Det er en vin som bedst drikkes ung og gerne lidt køligere, da det dæmper de ellers lidt bitre noter, som kendetegner Cabernet Franc. Det bliver spændende at følge vinens gemmepotentiale over de næste par år.
Vinen passer fornemt til pastaretter med tomater og fx tørret skinke, kraftige fiskeretter eller kylling i ovnen eller antipasti før maden. Prøv den som noget nyt☺. Serveres ved ca. 15C.

Druer: 100% Cabernet Franc,
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 13,5%
Website: www.trappolini.com

Trappolini, Brecceto, IGT 2013 – pris: 140 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 115 kr./fl.

Fakta om vinen: Trappolinis Brecceto er en fadlagret hvidvin på 100% Grechetto. Der er tale om en kraftig men også raffineret hvidvin, hvor man både fornemmer den vulkanske jordbund og fadlagring – uden den bliver for dominerende. Efter fermentering lagres Brecceto i 6 md. på fransk eg og efterfølgende 6 måneder på flaske. En fyldig vin med mineralske noter, mandler og tørrede frugter mv.
Brecceto passer fint til skaldyr, mørk/hvid fisk (fx laks, tun), mange salater eller kylling. Også fin til oste og antipasti retter. Serveres ved ca. 12-14C.

Druer: 100% Grechetto,
1 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 14,5%
Website: www.trappolini.com

5. Corte Alta (S. Accordini), Valpolicella, Veneto

Corte Alta produceres af S. Accordini med samme høje kvalitet og udtryk som deres vine under Accordini-navnet. Vinene er nye i vores sortiment og erstatter de tidligere vine fra samme producent. Dette er en topproducent i Valpolicella, hvor Tiziano, søn af grund-læggeren – og hans søn, Giacomo for alvor har sat vingården på kortet og høstet stor anerkendelse for deres vine. Familiens ejendom lå oprindeligt med 4 ha. beliggende i Negrar i hjertet af Valpolicella. For nogle år siden flyttede familien vinproduktionen til en moderne cantina i Cavalo i bjergene omkring Fumane, og de råder nu over samlet 13 ha. Inkl. de nye vinmarker. Her besøgte vi familien i 2013. Vinmarkerne ligger i sydøstlig retning med masser af sol og leverer nogle værdifulde druer af høj kvalitet. Der bruges traditionel teknik til produktion af Ripasso vine, og deres Valpolicella Classico Superiore Ripasso er en vin på et meget højt niveau. Accordini er således blandt en lille skare af Valpolicella producenter, der ikke kun fokuserer på Amarone, men også ønsker at producere en spændende Classico Superiore på Ripasso-metoden. En vin der under ideelle forhold kan gemmes i op til 10 år.

Corte Alta, Tornidora, Valpolicella Clas. Sup. Ripasso, DOC 2013 – pris: 135 kr./fl., ved køb af 6 fl. 99 kr./fl.

Fakta om vinen: Den kraftige rødvin er produceret efter den klassiske Ripasso metode, hvor den unge Valpolicella vin opnår en andengæring på kvaset fra de store Amarone vine. Dette tilfører vinen en fylde, smag og karakter – der i Corte Altas tilfælde giver en meget harmonisk og dejlig vin, der passer til de fleste kraftige kødretter. Ligger 12md. på franske fade og 6 md. på flaske.

Druer: Corvina Veronese 60%, Corvinone 15%, Rondinella 20% og Molinara 5%.
Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 14,0 %
Webside: www.cortealta.it, www.accordinistefano.it

En anden fantastisk vin fra Corte Alta er selveste Amaronen – den vin som løftede Accordini op i eliten i Veneto. Smag selv hvorfor☺

Corte Alta, Camparol, Amarone 2012, DOCG – pris: 295 kr./fl., ved køb af 6 fl. 260 kr./fl.

Fakta om vinen: Produceres efter ”appassimento”-metoden. Efter høsten tørres druerne først i 4 md. Lagres 24 md. på nye franske barriques og siden 8 md. på flaske. Den kraft-fyldte vin har mørk – ja næsten sort frugt og en flot balance mellem sødme og tanniner. Duften har strejf af bl.a. vanilje og smagen er meget lang med stor fedme og nuancer af tørret frugt. En langtlevende vin der skal nydes af store glas.

Druer: Corvina Veronese 75%, Rondinella 20% og Molinara 5%.
Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL
Alkohol: 16,5 %
Web site: www.accordinistefano.it, www.cortealta.it

Corte Alta, Feritas, Rosso del Veneto, IGT, 2013 – pris: 155 kr./fl., v/køb af 6 fl. 125 kr./fl.

Fakta om vinen: Feritas er en kraftig rødvin produceret efter appassimento metoden (tørret i 35 dage) på en kombination af lokale druer og franske druer. Vinen lageres 12 md. på franske fade og 6 md. på flaske. Apassimento vine er blevet meget populære i Danmark og denne vin lægger sig fornemt i førerfeltet i denne kategori. Feritas har en god balance mellem tanniner/struktur – og man fornemmer Cabernet i baggrunden. En dejlig harmonisk vin med noter af krydderi og mørk/tørret frugt mv. Den passer til de fleste kraftige kødretter, modne oste eller til et glas før maden. Kan med fordel dekanteres eller åbnes i god tid inden servering.
I Vinhulen blev Feritas kåret til årets kanonvin til spotpris i den årlige julevin smagning! Det er vi stolte over☺

Druer: Corvina Veronese 60%, Rondinella 10%, Cabernet Sauvignon 20% og Merlot 10%.
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 14,5 %
Web site: www.cortealta.it

6. Suavia, Soave, Veneto

Suavia er en af Soaves førende hvidvinsproducenter, der i de seneste år har hentet stor international anerkendelse og høstet flere runder 3 glas i Gambero Rosso. Senest har Suavia i oktober været repræsenteret på den førende internationale Wine Spectator vinsmagning i New York, hvor kun verdens førende vine bliver udvalgt til at deltage. Suavia vingården drives af 3 søstre (de er 4 søstre;) med nogle af de bedst beliggende vinmarkeder på syd-skråningerne i Fitta de Soave (5 km nord for Soave by). Det er måske Italiens førende hvidvinsområde med DOCG-klassificering for vine produceret på hovedsageligt Garganega druen. Vinene har stor fylde og balance og kan fint matche fiskeretter i vinterhalvåret, er fremragende til Påskebordet samt forårets mange forretter. Serveres kun lettere afkølet. I modsætning til mange hvidvine kan Suavias vine fint gemmes nogle år.

Suavia, Soave Classico, DOC, 2014 – pris: 125 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 95 kr./fl.

Fakta om vinen: Det er en klassisk italiensk vin lavet på en af Italiens fornemste hvidvinsdruer; Garganega i det klassiske Soave vinområde.
Vinen er frisk, frugtig, let at drikke, men med en umiskendelig karakter og kraft på samme tid. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ og til blåskimmel oste – også velegnet som aperitif mv.

Druer: 100% Garganega

Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL
Alkohol: 13,5 %
Web site: www.suavia.it

En anden spændende vin fra Suavia, som vi også ønsker at tilbyde jer i foråret, er Suavias Massifitti, der er produceret i traditionel stil på 100% Trebbiano di Soave. Det er der kommet en meget dejlig frugtagtig og harmonisk vin ud af – den passer perfekt til foråret på terrassen☺ Kan både benyttes som aperitivo eller til de fleste lysere retter og fisk/grønt.

Suavia, Massifitti, IGT, 2012, Trebbiano d’Soave – pris: 140 kr./fl., ved 6 fl. kun 110 kr./fl.

Fakta om vinen: Produceret efter oprindelige hvidvins- traditioner i Soave baseret på Italiens mest benyttede hvide drue, Trebbiano, som dog i Soave-klonen får ekstra fylde og karakter. Druen var næsten glemt før Suavia begyndte at udforske dens potentiale. Vinen modner 15 md. i ståltanke og yderligere 15 md. på flaske.
Har smagsnuancer af citrus, eksotiske frugter og er næsten perlende i afslutningen. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ – også velegnet som aperitif. Serveres ved ca. 10C.

Druer: 100% Trebbiano di Soave
Gambero Rosso, 5 klaser i Bibenda guiden (top)
Indhold: flaske 0,75 CL
Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Monte Carbonare, DOC, 2013, – pris: 155 kr./fl., ved 6 fl. kun 125 kr./fl.

Fakta om vinen: Her er tale om Suavia søstrenes topvin – enkeltmarksvin fra Carbonare marken ca. 5 km udenfor Soave by, hvor jorden er mørk og vulkansk. Vinen har i flere år høstet topanmeldelser i alle de førende vinguides – bl.a. WS 91, WE 92 og 3 glas i GR. Ligger op til 16 md. på ståltanke og 3 md. på flaske, før den frigives. Vinen er dejlig frisk med fin syrebalance og en lang og cremet eftersmag. Farven er strågul med smagsnoter af citrus, krydderier og mineralsk infusion.
En super vin, der er alle pengene værd☺. Passer perfekt til fiske- og skaldyrsretter, modne oste, vegetarretter eller prøv den med en asparges risotto – whauu. Serveres ved 11-13C og kan gemmes op til 8-10 år.

Druer: 100% Garganega
3 glas Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it
7. Az. Agricola Manera, Barbaresco, Piemonte

Familieproducenten Manera har vi lært at kende i 2013 på en tur til Alba, hvor vi straks blev begejstrede for deres behagelige vin til meget fornuftlig pris. Manera ejes også af to brødre Luciano og Franco, og i dag er det deres 3 sønner, Gabriele, Carlo og Daniele, der står for driften af vingården. Maneras 18 hektar vinmarker ligger i det kendte Barbaresco område ikke langt fra byen Alba og druerne er typiske for området: Barbera, Nebbiolo, lidt Cabernet og på den hvide side: Arneis og Favorita – begge lokale hvidvinsdruer i Langhe. I alt produceres 7 forskellige vine med Barbarescoen, som Maneras topvin.

Manera, Nebbiolo d’ Alba, DOC, 2013 – pris: 115 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 85 kr./fl.

Fakta om vinen: En meget behagelig vin lavet på Nebbiolo druen, der med en god frugt/syrebalance giver vinen en let elegant tørhed med fine tanniner. Det kendetegner jo Nebbiolo, som netop gør den til en majestætisk drue (på højde med Pinot Noir). Man fornemmer samtidig, at det er en ung vin med potentiale, som også vil kunne gemmes nogle år.
Druerne høstes manuelt og stammer fra vinstokke i 350m højde (sydvestlig skråning) uden for Alba. 70% af druerne lagres i 1 år i stor træ botties og resten i ståltanke.
Vinen passer fint til mange retter – fra mørkt fjerkræ, laks, pastaretter, kødretter og specialoste mv. – gerne fra Italien.

Druer: 100% Nebbiolo, Vinhulen maj15
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 14,5%
Website: www.maneravini.com

Manera, Barbaresco, DOCG, 2011 – pris: 160 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 130 kr./fl.

Fakta om vinen: Barbaresco’en er Maneras topvin. Den fremstilles udelukkende på de bedste Nebbiolo druer fra Maneras marker i Barbaresco DOCG området. Det er en kraftig vin med behagelige tanniner, moden frugt og en dejlig eftersmag (bl.a. med mandler). Årgang 2011 kan fint drikkes nu, men kan også ligge i flere år.
En vin der passer perfekt til kraftige retter, godt kød og vildt, eller blot hygge rundt om et godt måltid. Her får man super vin til en lav pris:). Vinen må gerne dekanteres før servering.

Druer: 100% Nebbiolo
Indhold: flaske 0,75 Cl, Alkohol: 14,5%
Website: www.maneravini.com

8. Principe Pallavicini, Frascati, Colonna, Lazio

Vi har fornylig besøgt den historiske vinproducent Principe Pallavicini i Frascati-området i bakkerne med udsigt over Rom, der har produceret vin siden 1500-tallet. Vingården har længe stået på vores liste, da enkelte af os tidligere har smagt deres fremragende vine. Og hvilken oplevelse at besøge vingården – møde folkene bag, se de gamle vinkældre og mærke historiens vingesus fra det adelige Rom (ejes af en prinsesse i Rom☺) – og så ikke mindst smage hele spekteret af deres spændende vine. Pallavicini er en stor producent med 80 ha vinmarker og en produktion på ca. 550.000 flasker – dermed den største producent i 7Vinis sortiment. Vi har i første omgang valgt at fokusere på fire af deres vine og specielt deres Poggio Verde Frascati Superiore, DOCG, som er blandt de allerbedste 2-3 producenter i Frascati. Ja, måske den bedste! Enkeltmarksvinen får derfor også 2 glas i GR og mange andre hædersbevisninger. Derudover byder sortimentet på flere hvide og en række rødvine bl.a. på den lokale Cesanese drue og Cabernet Sauvignon og en fremragende dessertvin.

Principe Pallavicini, Poggio Verde, Frascati Sup., DOCG, 2014 – pris 110 kr./fl., ved 6 fl. kun 85 kr./fl.

Fakta om vinen: En top Frascati hvidvin med en dejlig friskhed, duft af grønne æbler og krydderier i en herlig balance. Her har vi den ultimative sommervin til terrassen☺
Poggio Verde Superiore, DOCG produceres efter strenge regler om druesammensætning. I Frascati vinene benyttes typisk flere forskellige lokale druer – i denne årgang to druetyper (se nedenfor). Druerne høstes tidligt i Rom området for at opnå friskhed og syre. Vinen lagrer 4-5 md. på ståltanke før frigivelse. Vinmarkerne ligger i 325 m. højde og består af kalkholdig og vulkansk jord.
Poggio verde passer både til aperitif, skaldyr, de fleste salater, frisk oste og fjerkræ mv.
Druer: 70% Malvasia del Lazio og 30% Greco e Grechetto.
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 13,0%

Principe Pallavicini, Rubillo, IGT, 2014 – pris 98 kr./fl., ved 6 fl. kun 72 kr./fl.

Fakta om vinen: Rubillo er en lettere (medium body) rødvin produceret udelukkende på den lokale drue Cesanese, der kun findes i Lazio og lidt i naboregionerne. Det er en vin med rimeligt bløde tanniner og mineralske/frugtagtige smags-nuancer, der skal drikkes ung – og gerne lettere afkølet i sommervarmen. Efter maceration lagres vinen udelukkende på ståltanke og bevarer derfor sin friskhed og direkte stil.

Rubillo passer fint til forretter, charcuteri., pastaretter mv.

Druer: 100 % Cesanese,
1 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 12,5%
Website: www.principepallavicini.com

Principe Pallavicini, Soleggio, IGT, 2013 – pris 125 kr./fl., ved 6 fl. kun 99 kr./fl.

Fakta om vinen: Soleggio er en fyldig rødvin lavet udelukkende på Cabernet Sauvignon, hvilket ikke er så almindeligt i Frascati/Lazio. Vinen har en fin balance mellem frugt, nøddetoner, terroir og behagelige tanniner. Man fornemmer Cabernet’ens kendetegn, men da vinen lagres 12 måneder på store fade (tonno) bliver fadlagring aldrig dominerende og vinen virker ungdommelig med en god syrebalance.
Vinmarkerne ligger i ca. 150 – 350m højde – kun 7-8 km fra vingården og blev beplantet for ca. 20 år siden.

Soleggio passer til de fleste kødretter i sommerhalvåret. Kan også fint nydes uden mad i en hyggestund eller som aperitif. Gerne let afkølet for at fremhæve druernes karakter.

Druer: 100 % Cabernet Sauvignon
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 13,5%

Principe Pallavicini, Stillato, IGT 2013 – pris 140 kr./fl., ved 6 fl. kun 115 kr./fl.

Fakta om vinen: Stillato er en kraftig og dejlig dessertvin lavet på ”sur lie” metoden. Druerne plukkes i slutningen af oktober efter at have tørret på vinstokkene (og evt. på tørrelager) i ca. 20 dage. Efter fermentering ligger vinen på ”sur lie” i 10 måneder.
Stillato har en flot ravguld farve med god fedme og en balanceret sødme med vanilje noter og tropiske frugter. Vinen passer fornemt til ikke-for-søde desserter, lagret ost mv.

Druer: 100 % Malvasia del Lazio
1 glas i Gambero Rosso og flere int. udmærkelser
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 14%
Website: www.principepallavicini.com

9. Cantine Angelo d’Uva, Larino, Molise

På vores vintur sidste sommer besøgte vi Cantine Angelo d’Uva – en af de bedste vinproducenter i en af de mindst kendte italienske regioner, Molise. Historisk har man produceret en del vin i den lille region, som ligger indeklemt mellem Campania og Abruzzo regionerne – og mellem det sydligste af bjergkæden Appenninerne og Adriaterhavet. Ifølge Gambero Rosso m.fl. er det en region med potentiale for at lave spændende vine på egnstypiske druer pga. det specielle klima- og jordbundsforhold. Det er dog først i det seneste årti at kvaliteten blandt nogle af de førende vinproducenter er løftet til et niveau, der kan markedsføres uden for regionen og internationalt. Det betyder også at vinene fortsat er rimelige billige ift. kvalitet.

Cantine Angelo d’Uva’s historie går tilbage til 1940’erne og ejes i dag af Angelo og hans familie. Vingården råder over 15 ha med en produktion på ca. 80.000 fl./år. Med hjælp fra en dygtig italiensk vinmager (der også har rådgivet fx Castello di Uviglie i Piemonte) har man formået at højne kvalitet og udnytte druernes potentiale på bedste vis. Det oplevede vi under vores besøg, hvor vi blev præsenteret for deres store gæstfrihed og hele sortimentet af både hvide og røde vine samt en spumante. Alle dejlige vine og med et udtryk, der fint supplerer det vi ellers har i sortimentet, bl.a. en kraftig rødvin på den lokale drue Tintilia samt en ”easy-drinking” hvid (billig) terrassevin. Ellers domineres området af druerne Montepulciano og Trebbiano. Vi har valgt at hjemtage hele 6 forskellige vine fra vingården. Glæd jer til at smage Angelo’s spændende vine, hvor man straks fornemmer den syditalienske varme og Molises vintradition ☺

Angelo d’Uva, Lagena, DOC, 2012 – pris 135 kr./fl., ved 6 fl. kun 110 kr./fl.

Fakta om vinen: Denne dejlige vin er produceret på den lokale flagskibs-drue, Tintilia, der trods sin oprindelse i Molise kun produceres i et mindre vinområde i dag. Vinmarkerne ligger i 250 m. højde og består af både ler- og kalkholdig jord. Vinen lagrer 18 md. på ståltanke inden den færdiggøres på flaske. Lagena er helt sin egen med en kraftig duft af mørke bær, blommer og måske lakrids. Smagen er rund og blød, let krydret med balancerede tanniner, der giver vinen en lang eftersmag. Lagena fik i 2004-årgangen et hædersbevis, som udvalgt til en af Italiens bedste 100 vine.

Vinen passer fornemt til grillmad, gryderetter mv. Bør åbnes i god tid eller dekanteres inden servering.

Druer: 100% Tintilia.
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 13,5%
Webside: www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Ricupo, DOC, 2011 – pris 115 kr./fl., ved 6 fl. kun 89 kr./fl.

Fakta om vinen: Ricupo er kraftig rødvin med behagelige tanniner lavet på Montepulciano-druen, der dyrkes rundt om vingården i 250ms højde. Vinen har lidt sødme, en juicy karakter med smagsnuancer af krydderi og mørke bær. Ricupo produceres på traditionel vis og lagrer på ståltanke i 18 måneder og efterfølgende på flaske.

Ricupo passser til de fleste retter, hvor man ønsker rødvin, fx kødretter, grillmad, pastaretter mv. Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: 100 % Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 CL, Alkohol: 13,5%
Website: www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Keres, IGT, 2014 – pris 110 kr./fl., ved 6 fl. kun 89 kr./fl.

Fakta om vinen: Keres er en vin lavet på den dejlige og aromatiske hvidvinsdrue, Falanghina, der har hjemstavn i det sydlige Italien – specielt i regionerne Campania, Molise og Abruzzo. Efter fermentering ved 15c færdiggøres vinen i ståltanke og på flaske over 4 måneder. Man fornemmer klart Falanghina druens kraftig og runde smag med smagsnuancer af eksotiske frugter som banan og jordbær. Der er også en lang eftersmag med lidt citrus.

Keres kan nydes både som aperitif, til de fleste grønne retter, ost og fjerkræ. Kan også fint nydes uden mad i en hyggestund. Serveres ved 10-12c.

Druer: 100 % Falangina
Et glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 13%

Angelo d’Uva, Safinim, IGT, 2014 – pris 95 kr./fl., ved 6 fl. kun 68 kr./fl.

Fakta om vinen: Safinim er Angelo d’Uvas basis hvidvin, der typisk laves på en blanding 2 -3 druer med Trebbiano som den dominerende drue. Vinen er let drikkelig med en frisk og rund smag, hvor dejlige smagsnuancer af rabarber og pære kommer frem. Duften kan minde om stikkelsbær med lidt krydderi.

Safinim passer fint som aperitif, eller til lettere retter, fisk og skaldyr – samt grønne retter. Et dejligt glas vin til en meget fornuftig pris☺.

Druer: Forskellige druer, hvoraf hovedparten er Trebbiano.
Indhold: flaske 0,75 CL , Alkohol: 13,5%
www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Fines Spumante Rosato, Brut – pris 125 kr./fl., ved 6 fl. kun 98 kr./fl.

Fakta om vinen: Angelo d’Uvas Fines spumante er en let drikkelig mousserende vin lavet på charmat-metoden (andengæring i tryktanke). Druerne er Montepulciano og ligger 3 måneder på ståltanke.
Denne rosa spumante er behagelig tør med frugtagtige noter og nødder.

Fines vil være fin som Aperitivo eller til desserter hele året – ikke mindst pga. den festlige farve og dejlige smag. Passer også til lettere forretter. Bør nydes godt afkølet.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 cl, Alkohol: 12%
www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Console Vibio Riserva, DOC, 2008 – pris 160 kr./fl., ved 6 fl. kun 132 kr./fl.

Fakta om vinen: Dette er Angelo d’Uvas absolutte topvin lavet på 100 % Montepulciano på udvalgte gamle stokke. Vinmarkerne ligger i 250 m. højde og består af både ler- og kalkholdig jord. Vinen lagrer 24 – 36 mdr. på slovenske egetræsfade før frigivelse. I Console Vibio fornemmer man straks den kraftige duft af mørke bær, blommer og let sødlige kirsebær. Smagen er intens og blød med balancerede tanniner, der giver vinen en meget lang eftersmag. Dette er en kraftig klassevin fra Molise til en meget fordelagtig pris☺

Consolse Vibio passer perfekt til de mange vinterretter med kød, vildt og gryderetter. Bør åbnes i god tid eller dekanteres inden servering.

Druer: 100% Montepulciano
glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 cl, Alkohol: 14,5%
www.cantineduva.com

Priser og bestilling

Priser: Alle priser er inkl. moms. Frit afhentet i Hellerup/Birkerød/Køge. Evt. forsendelse faktureres særskilt.

7VINI APS, HØJSGÅRDS ALLE 58, 2900 HELLERUP
MAILADRESSE: INFO@7VINI.COM
Bestilling: Send en mail med dine bestillinger, navn og adresse til info@7vini.com. Min. bestilling er 6 flasker af hver vin eller en smagekasse. 7vini mailer derefter faktura, som skal indbetales inden bestilling er gældende. Vinene er derefter klar til afhentning hos en af os.

Indbetaling: Bankkonto: Sydbank: Reg. nr. 7110 konto 1803303.