Rødvine i vores sortiment

Vi tilbyder et bredt udvalg af dejlige rødvine fra Italien til meget fornuftige priser, da vi køber ind direkte hos førende producenter i aktuelt 9 regioner i støvlelandet – typisk vine du ellers ikke vil finde i Danmark. Og flere nye vine er på vej i foråret 2016.

Italien byder på en mangfoldighed af kvalitetsrødvine fra nord til syd, men det kan være lidt af en jungle at finde de bedste mindre producenter, der ikke koster en formue og endnu ikke er så internationalt kendte. Det er her 7vini kommer ind i billedet☺. Hvert år smager vi rigtig mange vine og besøger nye vingårde på vores ture til Italien. Blandt disse udvælger vi nogle topvine fra lokale engagerede producenter, som vi tilbyder direkte til dig uden fordyrende mellemled. Flere af vinene har opnået topplaceringer i Gambero Rosso.

Nedenfor finder du vores aktuelle udvalg af rødvine – vi håber du synes om vinene☺ Har du forslag til nye kvalitetsvine til sortimentet – som ikke fås i Danmark – hører vi gerne fra dig.

Anzivino, Coste della Sesia Nebbiolo 2010 DOC – 95 kr./fl. ved køb af 6 fl.

 

Fakta om vinen: En dejlig allround vin fra det lille vinhus Anzivino i Gattinara i det nordlige Piemonte. Vinen er lavet på Nebbiolo druen – yngre vinstokke fra Luccineglio vinmarken. Efter fermentering ligger vinen i 18 md. på store egetræs-fade af slovensk eg og derefter en periode på flaske. Med den lange skinkontakt og efterfølgende lagring opnås en meget harmonisk vin med flot farve og en meget afrundet bouquet, der passer til de fleste kødretter eller et glas før maden. En dejlig Nebbiolo til en meget fornuftig pris!

 

Druer: 100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso

Indhold: Flaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%

Webside: www.anzivino.it

 

Anzivino, Gattinara 2009 DOCG – 120 kr./fl. ved køb af 6 fl.

 

Fakta om vinen: Her er tale om vinen som gjorde Anzivino kendt på den nationale og internationale vinscene. En fornem rødvin fra det lille Gattinara vinområde, hvor ejeren Emanuele fremtryller meget raffinerede rødvine i topklasse. Vinen er lavet på 100% Nebbiolo dyrket på vinmarker af vulkansk oprindelse. Gattinara lagres min. 4 år indledende med 2 år på store slovenske egetræsfade (botti). Resultatet er en meget velbalanceret og fløjlsblød vin med god struktur. Der er både nuancer af violer, mandler, orange og en fin afrundet bouquet, der passer til de fleste kødretter mv. Husk at trække vinen op i god tid inden servering.

 

Druer: 100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso, 4 klaser i Bibenda

Indhold: Flaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%,

Webside: www.anzivino.it

 

Anzivino, Gattinara Riserva 2009 DOCG – 150 kr./fl. ved køb af 6 fl.

 

Fakta om vinen: Dette er Anzivinos top DOCG Gattinara vin – en stor vin til meget rimelig pris. Riservaen lagres min. 5 år, hvoraf godt 3 år er på egetræsfade. Den lange lagring frembringer yderligere kompleksitet og koncentration i Nebbiolo druens udtryk, hvor der fornemmes terroir i form af rocky granite fra markerne og en anelse lakrids. Derudover findes nuancer af violer, mørk frugt og en fornem afrundet bouquet, der passer til de fleste kødretter, herunder vildt. Husk at trække vinen op i god tid inden servering. Vinen kan lagres yderligere nogle år med nye nuancer til følge. Dette er en topvin med stor elegance og en fin tør nuanceret eftersmag.

 

Druer: 100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso, 4 klaser i Bibenda

Indhold: Flaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%,

Webside: www.anzivino.it

 

Capanna, Brunello di Montalcino 2011 DOCG – 235 kr./fl. ved køb af 6 fl.

Fakta om vinen: Capannas Brunello er en meget elegant vin, hvor Sangiovese-druen viser sit bedste udtryk med en fin balance mellem moden frugt og tanniner. En stor vin der skal prøves, hvis du er til god traditionel Brunello. Vi har pt. årgangen 2011 hjemme – en super vin, som med fordel kan gemmes 5 år eller meget mere, men som også kan drikkes nu efter dekantering et par timer. Vinen egner sig generelt godt til de fleste kødretter, italienske oste mv.

.

Druer: Sangiovese 100%

2 glas i Gambero Rosso, 4 klaser i Bibenda.

Indhold: flaske 0.75 l, Alkohol 15.0%

Website: www.capannamontalcino.com

Capanna, Rosso di Montalcino 2014 DOC – 115 kr./fl. ved køb af 6 fl.

Fakta om vinen: Capannas Rosso en forholdsvis ung vin med en fin balance mellem frugt og tanniner. Vinen har mange af de samme karakterer som husets Brunello vine, men lidt mere afdæmpet i smagen. Med Rosso’en får man et rigtig godt glas vin til en absolut rimelig pris. Vinen kan drikkes nu og egner sig generelt godt til de fleste kødretter og italienske oste.

.

Druer: Sangiovese 100%

2 glas i Gambero Rosso, 3 klaser i Bibenda

Indhold: flaske 0.75 l, Alkohol 14.0%,

Website: www.capannamontalcino.com

Castello d’Uviglie, 1491, Monferrato Rosso DOC, 2012 – 145 kr./fl. ved køb af 6 fl.

Fakta om vinen: Her er tale om en speciel rødvin lavet på den sjældne drue Albarossa, som måske trives allerbedst i Monferrato-området. Albarossa er oprindeligt en krydsning mellem Barbera og Nebbiolo (dog viser nyere DNA-tests, at det måske i stedet var en sjælden fransk druesort og ikke Nebbiolo). Uanset den tekniske sammensætning har vinen meget af Barberaens frugt og kraft (mørk farve og let krydret), men også Nebbioloens elegance. Fermentering sker kun på trætanke og lagres efterfølgende på fransk barriques i min. 20 md. En harmonisk vin med ikke for dominerende tanniner, der passer fint til italienske retter, fx kødretter eller en kraftig risotto og modne oste. Prøv den!

Druer: 100% Albarossa

2 glas i Gambero Rosso, Bibenda: 4 klaser

Indhold: Helflaske 0,75 l.

Alkohol: 13,5%

Website: www.castellodiuviglie.com

Druer: 100 % Barbera, 3 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 14,5%
Website: www.castellodiuviglie.com

Castello di Uviglie, Barbera”Le Cave” 2013, DOCG – pris: 140 kr./fl., v/køb af 6 fl. 99 kr./fl.

Fakta om vinen: En karakterfuld Barbera fra Monferrato med masser af kraft og spicy noter, hvor man fornemmer jordbundsforhold og en fermentering i stål- og cementtanke. Vinen lagres derefter 12 md. på fransk eg og ca. 3 md. på flaske, der giver rundhed og fylde. Bouqueten er flot med den mørke, næsten blålige Barbera farve og en lang fyldig eftersmag. Vinen har tydelige men behagelige tanniner, så rammen for et rigtig godt glas vin til prisen er skabt☺
Le Cave passer fint til mange af vinterens retter – rødt kød, lam, vildt, rodfrugter, gryderetter, kraftige saucer og oste mv.  Bør åbnes i god tid inden servering – og helst dekanteres. Kan drikkes helt ung, men også gemmes nogle år.

Druer: 100 % Barbera, 3 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 14,5%
Website: www.castellodiuviglie.com

Castello di Uviglie, Pico Gonzaga, Barbera Sup., 2013, DOCG – pris: 180 kr./fl., ved køb af 6 fl. 145 kr./fl.

Fakta om vinen: Dette er en majestætisk Barbera og Castello di Uviglies topvin – så fås en kraftfuld Barbera ikke bedre☺. Pico Gonzaga produceres kun på de bedst udvalgte druer. Den maloaktiske fermentering sker i træ ved 20C, hvorefter vinen lagres på store franske tonneaux fade (500 lt) i mindst 20 md. Afsluttes med 6 md. på flaske. Vinen har markante tanniner, som ikke er for dominerende i den krydrede bouquet og den meget lange eftersmag. Pico Gonzaga kan drikkes nu efter dekantering, men vinder klart ved et par år i kælderen. Passer til kraftige kødretter, steaks, lam, vildt, gryderetter, ost mv.  Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: 100 % Barbera
3 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 14,5%
Website: www.castellodiuviglie.com

Castello di Uviglie, Barbera, Bricco Del Conte 2015, DOC – pris: 95 kr./fl., ved køb af 6 fl. 79 kr./fl.
 
Fakta om vinen: Dette er lillebroren til ”Le Cave”. Bricco Del Conte er en ungdommelig og kraftig Barbera fra Monferrato med spicy noter, der er let drikkelig nu og de næste par år.
Vinen har markante tanniner, som ikke er for dominerende i den krydrede bouquet med mellemlang eftersmag. Bricco Del Conte bør drikkes ung, men kan også gemmes et par år.
Passer til rødt kød, lam, pastaretter med kød, gryderetter, ost mv.  Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: 100 % Barbera
Et glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 14%
Website: www.castellodiuviglie.com

Trappolini – Paterno IGT. 2012, Lazio – pris: 175 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 130 kr./fl.

Fakta om vinen: En meget elegant vin med fin sammen-sætning af moden frugt og struktur. 2012-udgaven er formentlig den bedste til dato☺. En vin med god bouquet og behagelige tanniner, der samtidig fremhæver både krydrede noter, mørke bær og et strejf vanilje – alt i fin balance uden præg af fad og med en lang eftersmag. Paterno produceres udelukkende på de bedste Sangiovese druer og lagrer ca. 18 md. på fad (ikke nye fade) og derefter 9 måneder på flaske. Passer godt til de fleste retter – fx kraftige retter med fjerkræ, laks, alle kødretter og modne oste. Eller som et glas før maden☺

Druer: 100% Sangiovese, (gamle kloner)
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14%.
Website: www.trappolini.com

Trappolini, Cabernet Franc, IGT 2013 – pris: 140 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 110 kr./fl.

Fakta om vinen: Trappolinis Cabernet Franc er en nyskabelse fra Trappolini. Her fornemmer man klart områdets potentiale for at producere vine på 100% CF, hvilket ikke er så almindeligt i Italien. Vinen fermenteres på ståltanke og yderligere 3-6 md. På flaske. Det er en vin som bedst drikkes ung og gerne lidt køligere, da det dæmper de ellers lidt bitre noter, som kendetegner Cabernet Franc. Det bliver spændende at følge vinens gemmepotentiale over de næste par år.
Vinen passer fornemt til pastaretter med tomater og fx tørret skinke, kraftige fiskeretter eller kylling i ovnen eller antipasti før maden. Prøv den som noget nyt☺. Serveres ved ca. 15C.

Druer: 100% Cabernet Franc,
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%
Website: www.trappolini.com

Angelo d’Uva, Lagena, DOC, 2014 – pris 135 kr./fl., ved 6 fl. kun 110 kr./fl.

Fakta om vinen: Denne dejlige vin er produceret på den lokale flagskibs-drue, Tintilia, der trods sin oprindelse i Molise kun produceres i et mindre vinområde i dag. Vinmarkerne ligger i 250 m. højde og består af både ler- og kalkholdig jord. Vinen lagrer 18 md. på ståltanke inden den færdiggøres på flaske. Lagena er helt sin egen med en kraftig duft af mørke bær, blommer og måske lakrids. Smagen er rund og blød, let krydret med balancerede tanniner, der giver vinen en lang eftersmag. Lagena fik i 2004-årgangen et hædersbevis, som udvalgt til en af Italiens bedste 100 vine.

Vinen passer fornemt til grillmad, gryderetter mv. Bør åbnes i god tid eller dekanteres inden servering.

Druer: 100% Tintilia.
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 13,5%
Webside: www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Ricupo, DOC, 2011 – pris 115 kr./fl., ved 6 fl. kun 89 kr./fl.

Fakta om vinen: Ricupo er kraftig rødvin med behagelige tanniner lavet på Montepulciano-druen, der dyrkes rundt om vingården i 250ms højde. Vinen har lidt sødme, en juicy karakter med smagsnuancer af krydderi og mørke bær. Ricupo produceres på traditionel vis og lagrer på ståltanke i 18 måneder og efterfølgende på flaske.

Ricupo passser til de fleste retter, hvor man ønsker rødvin, fx kødretter, grillmad, pastaretter mv. Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: 100 % Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%
Website: www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Console Vibio Riserva, DOC, 2009 – pris 160 kr./fl., ved 6 fl. kun 145 kr./fl.

Fakta om vinen: Dette er Angelo d’Uvas absolutte topvin lavet på 100 % Montepulciano på udvalgte gamle stokke. Vinmarkerne ligger i 250 m. højde og består af både ler- og kalkholdig jord. Vinen lagrer 24 – 36 mdr. på slovenske egetræsfade før frigivelse. I Console Vibio fornemmer man straks den kraftige duft af mørke bær, blommer og let sødlige kirsebær. Smagen er intens og blød med balancerede tanniner, der giver vinen en meget lang eftersmag. Dette er en kraftig klassevin fra Molise til en meget fordelagtig pris☺

Console Vibio passer perfekt til de mange vinterretter med kød, vildt og gryderetter. Bør åbnes i god tid eller dekanteres inden servering.

Druer: 100% Montepulciano
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
www.cantineduva.com

Principe Pallavicini, Rubillo, IGT, 2015 – pris 98 kr./fl., ved 6 fl. kun 75 kr./fl.

Fakta om vinen: Rubillo er en lettere (medium body) rødvin produceret udelukkende på den lokale drue Cesanese, der kun findes i Lazio og lidt i naboregionerne. Det er en vin med rimeligt bløde tanniner og mineralske/frugtagtige smags-nuancer, der skal drikkes ung – og gerne lettere afkølet i sommervarmen. Efter maceration lagres vinen udelukkende på ståltanke og bevarer derfor sin friskhed og direkte stil. Rubillo passer fint til forretter, charcuteri., pastaretter mv.

Druer: 100 % Cesanese,
1 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 12,5%
Website: www.principepallavicini.com

Principe Pallavicini, Soleggio, IGT, 2014 – pris 125 kr./fl., ved 6 fl. kun 99 kr./fl.  

Fakta om vinen: Soleggio er en fyldig rødvin lavet udelukkende på Cabernet Sauvignon, hvilket ikke er så almindeligt i Frascati/Lazio. Vinen har en fin balance mellem frugt, nøddetoner, terroir og behagelige tanniner. Man fornemmer Cabernet’ens kendetegn, men da vinen lagres 12 måneder på store fade (tonno) bliver fadlagring aldrig dominerende og vinen virker ungdommelig med en god syrebalance.
Vinmarkerne ligger i ca. 150 – 350m højde – kun 7-8 km fra vingården og blev beplantet for ca. 20 år siden.
Soleggio passer til de fleste kødretter i sommerhalvåret. Kan også fint nydes uden mad i en hyggestund eller som aperitif. Gerne let afkølet for at fremhæve druernes karakter.

Druer: 100 % Cabernet Sauvignon
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 13,5%
Website: www.principepallavicini.com

Manera, Nebbiolo d’ Alba, DOC, 2013 – pris: 115 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 85 kr./fl.

Fakta om vinen: En meget behagelig vin lavet på Nebbiolo druen, der med en god frugt/syrebalance giver vinen en let elegant tørhed med fine tanniner. Det kendetegner jo Nebbiolo, som netop gør den til en majestætisk drue (på højde med Pinot Noir). Man fornemmer samtidig, at det er en ung vin med potentiale, som også vil kunne gemmes nogle år.
Druerne høstes manuelt og stammer fra vinstokke i 350m højde (sydvestlig skråning) uden for Alba. 70% af druerne lagres i 1 år i stor træ botties og resten i ståltanke.
Vinen passer fint til mange retter – fra mørkt fjerkræ, laks, pastaretter, kødretter og specialoste mv. – gerne fra Italien.

Druer: 100% Nebbiolo,
2 glas Vinhulen maj15
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
Website: www.maneravini.com

Manera, Barbaresco, DOCG, 2011 – pris: 160 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 130 kr./fl.

Fakta om vinen: Barbaresco’en er Maneras topvin. Den fremstilles udelukkende på de bedste Nebbiolo druer fra Maneras marker i Barbaresco DOCG området. Det er en kraftig vin med behagelige tanniner, moden frugt og en dejlig eftersmag (bl.a. med mandler). Årgang 2011 kan fint drikkes nu, men kan også ligge i flere år.
En vin der passer perfekt til kraftige retter, godt kød og vildt, eller blot hygge rundt om et godt måltid. Her får man super vin til en lav pris:). Vinen må gerne dekanteres før servering.

Druer: 100% Nebbiolo
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
Website: www.maneravini.com

Corte Alta, Tornidora, Valpolicella Clas. Sup. Ripasso, DOC 2014 – pris: 135 kr./fl., ved køb af 6 fl. 99 kr./fl.

Fakta om vinen: Den kraftige rødvin er produceret efter den klassiske Ripasso metode, hvor den unge Valpolicella vin opnår en andengæring på kvaset fra de store Amarone vine. Dette tilfører vinen en fylde, smag og karakter – der i Corte Altas tilfælde giver en meget harmonisk og dejlig vin, der passer til de fleste kraftige kødretter. Ligger 12md. på franske fade og 6 md. på flaske.

Druer: Corvina Veronese 60%, Corvinone 15%,  Rondinella 20% og Molinara 5%.
2 Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,0 %
Webside: www.cortealta.it

Corte Alta, Camparol, Amarone 2013, DOCG – pris: 295 kr./fl., ved køb af 6 fl. 260 kr./fl.

Fakta om vinen: Produceres efter ”appassimento”-metoden. Efter høsten tørres druerne først i 4 md. Lagres 24 md. på nye franske barriques og siden 8 md. på flaske. Den kraft-fyldte vin har mørk – ja næsten sort frugt og en flot balance mellem sødme og tanniner. Duften har strejf af bl.a. vanilje og smagen er meget lang med stor fedme og nuancer af tørret frugt. En langtlevende vin der skal nydes af store glas.

Druer: Corvina Veronese 75%, Rondinella 20% og Molinara 5%.
2 Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 16,5 %
Web site: www.cortealta.it

Corte Alta, Feritas, Rosso del Veneto, IGT, 2013 – pris: 155 kr./fl., v/køb af 6 fl. 125 kr./fl.

Fakta om vinen: Feritas er en kraftig rødvin produceret efter appassimento metoden (tørret i 35 dage) på en kombination af lokale druer og franske druer. Vinen lageres 12 md. på franske fade og 6 md. på flaske. Apassimento vine er blevet meget populære i Danmark og denne vin lægger sig fornemt i førerfeltet i denne kategori. Feritas har en god balance mellem tanniner/struktur – og man fornemmer Cabernet i baggrunden. En dejlig harmonisk vin med noter af krydderi og mørk/tørret frugt mv. Den passer til de fleste kraftige kødretter, modne oste eller til et glas før maden. Kan med fordel dekanteres eller åbnes i god tid inden servering.
I Vinhulen blev Feritas kåret til årets kanonvin til spotpris i den årlige julevin smagning! Det er vi stolte over☺

Druer: Corvina Veronese 60%, Rondinella 10%, Cabernet Sauvignon 20% og Merlot 10%.
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5 %
Web site: www.cortealta.it

Seghesio, Langhe Nebbiolo, DOC, 2015 – pris: 140 kr./fl., v/køb af 6 fl. 115 kr./fl.

Fakta om vinen: Seghesios Nebbiolo 2015 er en forholdsvis let vin, som fint kan drikkes ung. Den vinder klart ved at blive åbnet i god tid og smager måske allerbedst dagen efter (hvis noget er tilbage;) Vinen har en moden frugt med medium tanniner og god syrebalance. De lidt skarpe kanter bliver blidere efter en times åbning. Vi synes vinen er specielt velegnet til pastaretter og lettere kødretter med tomatsauce. Kan også passe til aperitivo med skinke og italiensk salami og oste. Bør åbnes min 1. time før servering.

Druer: 100% Nebbiolo

1 glas i Gambero Rosso

Indhold: Helflaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%

Website: www.fratelliseghesio.com

Seghesio, Barolo, DOCG, 2011 – pris: 240 kr./fl., v/køb af 6 fl. 198 kr./fl.

Fakta om vinen: Seghesios Barolo kommer fra marker på de sydøstlige skråninger og har i 2011 årgangen moden frugt med afbalancerede og behagelige tanniner. Der er både violer, lidt våde sten, seletøj og måske lakrids med en raffineret silkeagtig finish. Et dejligt glas vin, som kan nydes til de bedste kødretter samt gode oste (dog anbefaler vi ikke blåskimmel!) samt andre klassiske italienske hovedretter.

Vi har i første omgang valgt at hjemtage 2011-årgangen, da vi synes den er betydelige mere åben end 2012 og med en god balance mellem frugt og syre. Vi anbefaler, at vinen dekanteres eller åbnes i rigtig god tid inden måltidet (gerne 2-3 timer)

Druer: 100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso

Indhold: Helflaske 0,75 l, Alkohol: 14%

Website: www.fratelliseghesio.com

Seghesio, Barolo, La Villa, DOCG, 2012 – pris: 350 kr./fl., v/køb af 6 fl. 295 kr./fl.

Fakta om vinen: Her er tale om Seghesios enkeltmarksvin fra cru-marken La Villa (kun 2 ha), der ligger på den østlige side af dalen tættere på Serralunga d’Alba, der er kendetegnet ved sandstens jordbund og med sol det meste af dagen (syd-sydvest). Vinen fermenteres på tilsvarende vis som den alm. Barolo, men den er lidt kraftigere i stilen, med mørkere farve og spændstige tanniner. Dette gør, at 2012-årgangen fint kan drikkes nu, men naturligvis også gemmes i mange år frem – indtil 2026/28 burde ikke være et problemJ. Mørk frugt, lakrids, læder, mint og vådt træ fornemmes i den lange og intense eftersmag. Det er klassevin fra Barolo! Vi anbefaler vinen til delikate kødretter – gerne baseret på kalv, lam eller dyrevildt samt modne oste. Vinen bør dekanteres et par timer før servering. Har opnået 92 pt i International Winereport.

Druer: 100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso

Indhold: Helflaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%

Website: www.fratelliseghesio.com