Vores udvalg af hvidvine

I vores sortiment tilbyder vi en række spændende hvidvine, som ellers ikke findes på det danske marked. Vi mener, at kendskabet til italiensk hvidvin er alt for lille i Danmark – og vi vil derfor give dig mulighed for at smage på de mange fremragende vine, som produceres i støvlelandet i dag.

I de seneste årti er kvaliteten på de hvide vine steget betragteligt, ligesom der igen fokuseres på egnsbestemte og naturlige vine på de originale druer, som Italien er så mangfoldig på. Fra Molise og Campania i syd til Veneto og Piemonte i nord tilbyder vi pt. ca. 15 forskellige hvidvine fra mindre producenter, der alle ligger i toppen af deres respektive kategorier og de fleste med flotte udmærkelser. Det er kvalitetsvine til meget fornuftige priser. Prøv hvidvine på lokale druesorter som Falanghina, Pecorino og Grechetto for at nævne nogle få. Prøv de forårsfriske vine fra Frascati til de mere kraftige hvidvine fra Abruzzo eller Norditalien, der næsten skal drikkes som rødvin (ikke for køligt og af større glas).

Vi vil løbende tilføje nye vine i sortimentet – og der er allerede nye vingårde på vej. Vi håber du finder udvalget interessant☺

Trappolini, Grechetto, IGT 2015 – pris: 125 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 95 kr./fl.

Fakta om vinen: Trappolinis Grechetto er en hvidvin med karakter fra nordligste Lazio – Castiglione in Teverina, hvor man fornemmer den vulkanske jord i smagen. Vinen fermenteres i 6 md. på ståltanke og yderligere 3 md. På flaske. Grechetto er en drue, der viser sit fulde potentiale i Lazio og Umbrien. Vinen har friskhed, en tør og fin balance mellem mineralske noter, mandler og frugter mv. Afsluttes med en lang fyldig eftersmag.
Den passer fint til skaldyr, hvid fisk, mange salater eller kylling på grillen. Også fin til oste, antipasti retter eller et glas før maden. Serveres ved ca. 14C.

Druer: 100% Grechetto,  nu 3 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13,5%
Website: www.trappolini.com

Trappolini, Brecceto, IGT 2013 – pris: 140 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 115 kr./fl.

Fakta om vinen: Trappolinis Brecceto er en fadlagret hvidvin på 100% Grechetto. Der er tale om en kraftig men også raffineret hvidvin, hvor man både fornemmer den vulkanske jordbund og fadlagring – uden den bliver for dominerende. Efter fermentering lagres Brecceto i 6 md. på fransk eg og efterfølgende 6 måneder på flaske. En fyldig vin med mineralske noter, mandler og tørrede frugter mv.
Brecceto passer fint til skaldyr, mørk/hvid fisk (fx laks, tun), mange salater eller kylling. Også fin til oste og antipasti retter. Serveres ved ca. 12-14C.

Druer: 100% Grechetto,
1 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
Website: www.trappolini.com

Angelo d’Uva, Keres, IGT, 2015 – pris 110 kr./fl., ved 6 fl. kun 82 kr./fl.

Fakta om vinen: Keres er en vin lavet på den dejlige og aromatiske hvidvinsdrue, Falanghina, der har hjemstavn i det sydlige Italien – specielt i regionerne Campania, Molise og Abruzzo. Efter fermentering ved 15c færdiggøres vinen i ståltanke og på flaske over 4 måneder. Man fornemmer klart Falanghina druens kraftig og runde smag med smagsnuancer af eksotiske frugter som banan og jordbær. Der er også en lang eftersmag med lidt citrus.

Keres kan nydes både som aperitif, til de fleste grønne retter, ost og fjerkræ. Kan også fint nydes uden mad i en hyggestund. Serveres ved 10-12c.

Druer: 100 % Falangina
1 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 13%

Angelo d’Uva, Safinim, IGT, 2015 – pris 95 kr./fl., ved 6 fl. kun 68 kr./fl.

Fakta om vinen: Safinim er Angelo d’Uvas basis hvidvin, der typisk laves på en blanding 2 -3 druer med Trebbiano som den dominerende drue. Vinen er let drikkelig med en frisk og rund smag, hvor dejlige smagsnuancer af rabarber og pære kommer frem. Duften kan minde om stikkelsbær med lidt krydderi.

Safinim passer fint som aperitif, eller til lettere retter, fisk og skaldyr – samt grønne retter. Et dejligt glas vin til en meget fornuftig pris☺.

Druer: Forskellige druer, hvoraf hovedparten er Trebbiano.
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 13,5%
www.cantineduva.com

Principe Pallavicini, Poggio Verde, Frascati Sup., DOCG, 2015 – pris 110 kr./fl., ved 6 fl. kun 88 kr./fl.

Fakta om vinen: En top Frascati hvidvin med en dejlig friskhed, duft af grønne æbler og krydderier i en herlig balance. Her har vi den ultimative sommervin til terrassen☺
Poggio Verde Superiore, DOCG produceres efter strenge regler om druesammensætning. I Frascati vinene benyttes typisk flere forskellige lokale druer – i denne årgang to druetyper (se nedenfor). Druerne høstes tidligt i Rom området for at opnå friskhed og syre. Vinen lagrer 4-5 md. på ståltanke før frigivelse. Vinmarkerne ligger i 325 m. højde og består af kalkholdig og vulkansk jord.
Poggio verde passer både til aperitif, skaldyr, de fleste salater, frisk oste og fjerkræ mv.

Druer: 70% Malvasia del Lazio og 30% Greco e Grechetto.
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 13,0%
Website: www.principepallavicini.com

Suavia, Soave Classico, DOC, 2014 – pris: 125 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 95 kr./fl.

Fakta om vinen: Det er en klassisk italiensk vin lavet på en af Italiens fornemste hvidvinsdruer; Garganega i det klassiske Soave vinområde. Vinen er frisk, frugtig, let at drikke, men med en umiskendelig karakter og kraft på samme tid. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ og til blåskimmel oste – også velegnet som aperitif mv.

Druer: 100% Garganega
2 Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l,  Alkohol: 13,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Massifitti, IGT, 2014, Trebbiano d’Soave – pris: 140 kr./fl., ved 6 fl. kun 110 kr./fl.

Fakta om vinen: Produceret efter oprindelige hvidvins- traditioner i Soave baseret på Italiens mest benyttede hvide drue, Trebbiano, som dog i Soave-klonen får ekstra fylde og karakter.  Druen var næsten glemt før Suavia begyndte at udforske dens potentiale. Vinen modner 15 md. i ståltanke og yderligere 15 md. på flaske.
Har smagsnuancer af citrus, eksotiske frugter og er næsten perlende i afslutningen. Passer til de fleste retter med fisk og fjerkræ – også velegnet som aperitif. Serveres ved ca. 10C.

Druer: 100% Trebbiano di Soave
2 Gambero Rosso, 5 klaser i Bibenda guiden (top)
Indhold: flaske 0,75 l,  Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it

Suavia, Monte Carbonare, DOC, 2014, – udsolgt indtil 2017

Fakta om vinen: Her er tale om Suavia søstrenes topvin – enkeltmarksvin fra Carbonare marken ca. 5 km udenfor Soave by, hvor jorden er mørk og vulkansk. Vinen har i flere år høstet topanmeldelser i alle de førende vinguides – bl.a. WS 91, WE 92 og 3 glas i GR. Ligger op til 16 md. på ståltanke og 3 md. på flaske, før den frigives. Vinen er dejlig frisk med fin syrebalance og en lang og cremet eftersmag. Farven er strågul med smagsnoter af citrus, krydderier og mineralsk infusion.
En super vin, der er alle pengene værd☺. Passer perfekt til fiske- og skaldyrsretter, modne oste, vegetarretter eller prøv den med en asparges risotto – whauu.  Serveres ved 11-13C og kan gemmes op til 8-10 år.

Druer: 100% Garganega
3 glas Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 12,5 %
Web site: www.suavia.it