Vores udvalg af Dessertvine, Spumante & Rosé

Vores udvalg af søde vine er indtil videre relativt begrænset. Vi vil løbende tilføje nye vine til sortimentet, når vi på vores vej rundt i Italien støder på nye kvalitetsvine til fornuftig pris – og helst fra mindre producenter med en god historie og fokus på netop at lave en god dessertvin. Netop de søde vine kan jo være fremragende til mange italienske retter, italiensk ost eller som aperitivo.

Desuden tilbyder vi også et par italienske spumante til fest eller andre hyggestunder☺.

Angelo d’Uva, Fines Spumante Rosato, Brut – pris 125 kr./fl., ved 6 fl. kun 98 kr./fl.

Fakta om vinen: Angelo d’Uvas Fines spumante er en let drikkelig mousserende vin lavet på charmat-metoden (andengæring i tryktanke). Druerne er Montepulciano og ligger 3 måneder på ståltanke.
Denne rosa spumante er behagelig tør med frugtagtige noter og nødder.

Fines vil være fin som Aperitivo eller til desserter hele året – ikke mindst pga. den festlige farve og dejlige smag. Passer også til lettere forretter. Bør nydes godt afkølet.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 12%
www.cantineduva.com

Castello d’Uviglie, Le Cave Extra Brut Mill., Met. Classico, 2011 – pris 220 kr./fl., ved 6 fl. kun 168 kr./fl.

Fakta om vinen: Her er tale om en sprød blanc de noir fra Monferratto i Piemonte. Denne vin er ikke typisk for området, men her er tale om en flot Spumante lavet på Champagne-metoden. Vinen lagres samlet ca. 4 år i de gamle kældre ved 12oC. Den matcher fint meget dyrere franske kollegaer med både sprødhed, tørre frugtnoter og intensitet, der afsluttes med en dejlig frisk og lang eftersmag. Kan nydes til både aperitif, forretter og udvalgte desserter, eller når noget skal fejres.

Druer: 65% Pinot nero og 35% Chardonnay

2 glas i Gambero Rosso, Bibenda: 4 klaser

Indhold: 0,75 l.

Alkohol: 12,5%

Website: www.castellodiuviglie.com

Principe Pallavicini, Stillato, IGT 2014 – pris 140 kr./fl., ved 6 fl. kun 118 kr./fl.

Fakta om vinen: Stillato er en kraftig og dejlig dessertvin lavet på ”sur lie” metoden. Druerne plukkes i slutningen af oktober efter at have tørret på vinstokkene (og evt. på tørrelager) i ca. 20 dage. Efter fermentering ligger vinen på ”sur lie” i 10 måneder.
Stillato har en flot ravguld farve med god fedme og en balanceret sødme med vanilje noter og tropiske frugter. Vinen passer fornemt til ikke-for-søde desserter, lagret ost mv.

Druer: 100 % Malvasia del Lazio
1 glas i Gambero Rosso og flere int. udmærkelser
Indhold: flaske 0,50 l , Alkohol: 14%
Website: www.principepallavicini.com

Trappolini – Idea IGT 2015, Lazio – pris: 170 kr./fl., ved køb af 6 fl. kun 135 kr./fl.

Fakta om vinen: En dejlig rød passito dessertvin med god balance mellem sødme, frugtnoter og syre. Vinen er produceret på Aleatico druen og høstes sent.

Dessertvinen passer super til gode desserter, bløde oste, italienske faste oste – fx Pecorino, eller som et glas aperitif. Den kan også fornemt bruges som en slags meditationsvin på en vandretur i Italien – det har vi selv prøvet☺

Druer: 100% Aleatico
Et glas i Gambero Rosso, 5 klaser i Bibenda guiden (top)
Indhold: flaske 0,50 l
Alkohol: 13,5%. Website: www.trappolini.com