Corte Alta, Valpolicella, Veneto

Corte Alta produceres af S. Accordini med samme høje kvalitet og udtryk som deres vine under Accordini-navnet. Dette er en topproducent i Valpolicella, hvor Tiziano, søn af grundlæggeren – og hans søn, Giacomo for alvor har sat vingården på kortet og høstet stor anerkendelse for deres vine. Familiens ejendom lå oprindeligt med 4 ha. beliggende i Negrar i hjertet af Valpolicella. For nogle år siden flyttede familien vinproduktionen til en moderne cantina i Cavalo i bjergene omkring Fumane, og de råder nu over samlet 13 ha. Inkl. de nye vinmarker. Her besøgte vi familien i 2013. Vinmarkerne ligger i sydøstlig retning med masser af sol og leverer nogle værdifulde druer af høj kvalitet. Der bruges traditionel teknik til produktion af Ripasso vine, og deres Valpolicella Classico Superiore Ripasso er en vin på et meget højt niveau. Accordini er således blandt en lille skare af Valpolicella producenter, der ikke kun fokuserer på Amarone, men også ønsker at producere en spændende Classico Superiore på Ripasso-metoden. En vin der under ideelle forhold kan gemmes i op til 10 år.

Corte Alta, Camparol, Amarone DOCG

Fakta om vinen: Produceres efter ”appassimento”-metoden. Efter høsten tørres druerne først i 4 md. Lagres 24 md. på nye franske barriques og siden 8 md. på flaske. Den kraft-fyldte vin har mørk – ja næsten sort frugt og en flot balance mellem sødme og tanniner. Duften har strejf af bl.a. vanilje og smagen er meget lang med stor fedme og nuancer af tørret frugt. En langtlevende vin der skal nydes af store glas.

Druer: Corvina Veronese 75%, Rondinella 20% og Molinara 5%.
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l,  Alkohol: 16,5 %
Web site: www.cortealta.it

Corte Alta, Feritas, Rosso del Veneto IGT

Fakta om vinen: Feritas er en kraftig rødvin produceret efter appassimento metoden (tørret i 35 dage) på en kombination af lokale druer og franske druer. Vinen lageres 12 md. på franske fade og 6 md. på flaske. Apassimento vine er blevet meget populære i Danmark og denne vin lægger sig fornemt i førerfeltet i denne kategori. Feritas har en god balance mellem tanniner/struktur – og man fornemmer Cabernet i baggrunden. En dejlig harmonisk vin med noter af krydderi og mørk/tørret frugt mv. Den passer til de fleste kraftige kødretter, modne oste eller til et glas før maden. Kan med fordel dekanteres eller åbnes i god tid inden servering.
I Vinhulen blev Feritas kåret til årets kanonvin til spotpris i den årlige julevin smagning! Det er vi stolte over

Druer: Corvina Veronese 60%, Rondinella 10%, Cabernet Sauvignon 20% og Merlot 10%.
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5 %
Web site: www.cortealta.it

Corte Alta, Tornidora, Valpolicella Clas. Sup. Ripasso DOC 

Fakta om vinen: Den kraftige rødvin er produceret efter den klassiske Ripasso metode, hvor den unge Valpolicella vin opnår en andengæring på kvaset fra de store Amarone vine. Dette tilfører vinen en fylde, smag og karakter – der i Corte Altas tilfælde giver en meget harmonisk og dejlig vin, der passer til de fleste kraftige kødretter. Ligger 12md. på franske fade og 6 md. på flaske.

Druer: Corvina Veronese 60%, Corvinone 15%,  Rondinella 20% og Molinara 5%.
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,0 %
Webside: www.cortealta.it,

Corte Alta, San Zeno Valpolicella Classico DOC 

Fra vores velkendte producent af top Amarone og Ripasso har vi valgt at hjemtage den let drikkelige Valpolicella vin, der er produceret på en blanding af de samme druer, som du finder i Ripasso. Vinen er velegnet til både pastaretter og lettere kødretter, som f.eks. svinekød samt retter med tomater og grøntsager. Drikkes let afkølet og åbnes gerne en time før servering.

Druer: Corvina Veronese 60%, Corvinone 15%,  Rondinella 20% og Molinara 5%
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 13%
Webside: www.cortealta.it,

Corte Alta, Lotis Rosato IGT  

Fra vores velkendte producent af top Ripasso og Amarone kommer denne lette og raffinerede rosevin. Med den meget sarte lyserøde farve minder den meget om en sydfransk rose. Vine passer til de mange lette sommerretter og et glas med venner og familie. Serveres godt afkølet.

Druer: 90% Corvina, 10% Molinara
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 12%
Webside: www.cortealta.it,

Corte Alta, Reciotto DOCG  

En super dessertvin med dejlig fylde og enorm koncentration, der passer fortrinligt til desserter med mørk chokolade eller kraftigt smagende bagt frugt. Vinen er ligeledes dejlig som et glas i en hyggestund. Kan efter åbning holde en del dage i køleskab.

Vinen kan købes som enkelt flasker ved henvendelse til 7Vini.

Druer: 75% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 5% Molinara
Indhold: flaske 0,5 l, Alkohol: 13%
Webside: www.cortealta.it,