Capanna, Toscana

Vingården Capanna er beliggende lidt nord for Montalcino i Montosoli området og har siden 1957 været ejet af Cencioni familien og styres i dag af Patrizio og sønnen Amadeo. Vinmarkerne i Montosoli betragtes som nogle af de bedste Brunello-marker (cru) i DOCG applikationen. Capanna var blandt de første til at flaske egne vine tilbage i 1960’erne stort set samtidig med Brunello di Montalcino opnåede DOC status i 1966. Hos Capanna går man meget op i traditionerne og har derfor fastholdt den mere traditionelle Brunello stil med et moderne tvist. Det er netop en af grundene til, at vi i 7vini har valgt at samarbejde med Capanna – en kvalitetsproducent med traditionelle, elegante vine til rimelige priser.

Capanna er en mindre vingård med 23 ha og en årlig produktion på 80.000 flasker. Langt hovedparten af markerne er dedikeret til den klassiske Sangiovese Grosso (Brunello) druesort, der altid danner grundlag for både Rosso og Brunello-vinene. De sydøstvendte skråninger betyder, at markerne beliggende i 250 -300 m. højde med den specielle lerholdige jord – Galestro – er mindre udsat for ekstrem varme, der sammen med den køligere jord tillader druerne at modne langsomt. Det resulterer i saftige og tyndskinnede druer. Markerne dyrkes så bæredygtigt som muligt med minimal intervention og kun naturgødning benyttes. Selve fermenteringen sker for Rosso og Brunello i egetræstanke med lang maceration (for andre vine på ståltanke). Den efterfølgende lagring på store slovenske egetræsfade skaber dejlige vine med fine frugtnoter, flot bouquet og lang eftersmag i perfekt balance. Udover Brunello vinen har vi valgt at hjemtage den billigere Sangiovese vin, Rosso del Cerro.

Capanna, Brunello di Montalcino DOCG

Capannas Brunello er en meget elegant vin, hvor Sangiovese-druen viser sit bedste udtryk med en fin balance mellem moden frugt og tanniner. En stor vin der skal prøves, hvis du er til god traditionel Brunello. Vi har pt. kanonårgangen 2016 hjemme – en super vin, som med fordel kan gemmes 5 år eller meget mere, men som også kan drikkes nu efter dekantering et par timer. Vinen egner sig generelt godt til de fleste kødretter, italienske oste mv.

Druer: Sangiovese 100%
2 glas i Gambero Rosso 
Indhold: flaske 0.75 lAlkohol 15.0%
Website: http://www.capannamontalcino.com

 

Capanna, Rosso di Montalcino DOC

Capannas Rosso er en forholdsvis ung vin med en fin balance mellem frugt og tanniner. Vinen har  mange af de samme nuancer som husets Brunello vine, men lidt mere afdæmpet i smagen. Capanna kalder den selv for en mini-Brunello. Vinen lagres i 6-10 md. på store slovenske fade og 3-4 md på flaske. Med Rosso’en får man et rigtig godt glas vin til en absolut rimelig pris. Vinen kan drikkes nu og egner sig generelt godt til de fleste kødretter og italienske oste.

Druer: Sangiovese 100%
2 glas i Gambero Rosso, 3 klaser i Bibenda
Indhold: flaske 0.75 l, Alkohol 14.0%,
Website: www.capannamontalcino.com

 

 

Capanna, Rosso del Cerro IGT 

Capannas Rosso del Cerro er en let drikkelig rødvin baseret på Sangiovese-druen. Den er frisk og let fyldig med en god balance mellem tanniner og syre. Bouqueten er rundet med frugtagtige noter. Cerro lagres 3-6 md. på store egetræsfade inden frigivelse. Vinen drikkes bedst ung og passer til mange italienske retter, pizza, pasta og kødretter. Et godt glas til meget rimelig pris, mens man venter på Brunelloen. Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: +90% Sangiovese Grosso
Indhold: flaske 0.75 l, Alkohol 13.5%
Website: http://www.capannamontalcino.com