Capanna, Toscana

Vingården Capanna er beliggende lidt nord for Montalcino i Montosoli området og har siden 1957 været ejet af Cencioni familien og styres i dag af Patrizio og sønnen Amadeo. Vinmarkerne i Montosoli betragtes som nogle af de bedste Brunello-marker (cru) i DOCG applikationen. Capanna var blandt de første til at flaske egne vine tilbage i 1960’erne stort set samtidig med Brunello di Montalcino opnåede DOC status i 1966. I disse år er Patrizio også formand for de mere end 200 producenter i Consorzio del Vino Brunello di Montalcino (Foreningen af Brunello producenter). Hos Capanna går man meget op i traditionerne og har derfor fastholdt den mere traditionelle Brunello stil med et moderne tvist. Det er netop en af grundene til, at vi i 7vini har valgt at samarbejde med Capanna – en kvalitetsproducent med traditionelle, elegante vine til meget rimelige priser. Desværre modtager vi årligt kun en begrænset mængde Brunelloer pga. den store internationale efterspørgsel.

Capanna er en mindre vingård med 21 ha og en årlig produktion på 55-60.000 flasker. Langt hovedparten af markerne er dedikeret til den klassiske Sangiovese Grosso (Brunello) druesort, der altid danner grundlag for både Rosso og Brunello-vinene. De sydøstvendte skråninger betyder, at markerne beliggende i 250 -300 m. højde med den specielle lerholdige jord – Galestro – er mindre udsat for ekstrem varme, der sammen med den køligere jord tillader druerne at modne langsomt. Det resulterer i saftige og tyndskinnede druer. Markerne dyrkes så bæredygtigt som muligt med minimal intervention og kun naturgødning benyttes. Selve fermenteringen sker for Rosso og Brunello i egetræstanke med lang maceration (for andre vine på ståltanke). Den efterfølgende lagring på store slovenske egetræsfade skaber dejlige vine med fine frugtnoter, flot bouquet og lang eftersmag i perfekt balance. Udover Rosso di Montalcino og Brunello vinene har vi valgt at hjemtage den billigere Sangiovese vin, Rosso del Cerro, IGT og deres Grappa.

Capanna, Brunello di Montalcino Riserva DOCG

Capannas Brunello er en meget elegant vin, hvor Sangiovesedruen viser sit bedste udtryk med en fin balance mellem moden frugt og tanniner. En stor vin der skal prøves, hvis du er til god traditionel Brunello. Produceres kun af de bedste druer og efter fermentering lagrer vinen på store egetræsfade i 34-38 md. samt færdiggøres med 6 md. på flaske. Vi har pt. kanonårgangen 2012 hjemme – en super vin fra en top årgang, som med fordel kan gemmes 5 år eller meget mere, men som også kan drikkes nu efter et par timers dekantering. Vinen egner sig generelt godt til de fleste kødretter, italienske oste mv.

Druer: 100% Sangiovese Grosso
2 glas i Gambero Rosso, 4 klaser i Bibenda. M.fl.
Indhold: flaske 0.75 l, Alkohol 14,5%
Website: http://www.capannamontalcino.com

 

Capanna, Brunello di Montalcino DOCG

Fakta om vinen: Capannas Brunello er en meget elegant vin, hvor Sangiovese-druen viser sit bedste udtryk med en fin balance mellem moden frugt og tanniner. En stor vin der skal prøves, hvis du er til god traditionel Brunello. Vi har pt. kanonårgangen 2010 hjemme – en super vin, som med fordel kan gemmes 5 år eller meget mere, men som også kan drikkes nu efter dekantering et par timer. Vinen egner sig generelt godt til de fleste kødretter, italienske oste mv.

 Druer: Sangiovese 100%
2 glas i Gambero Rosso, 4 klaser i Bibenda.
Indhold: flaske 0.75 lAlkohol 15.0%
Website: http://www.capannamontalcino.com

 

Capanna, Rosso di Montalcino DOC

Fakta om vinen: Capannas Rosso en forholdsvis ung vin med en fin balance mellem frugt og tanniner.  Vinen har mange af de samme karakterer som husets Brunello vine, men lidt mere afdæmpet i smagen. Med Rosso’en får man et rigtig godt glas vin til en absolut rimelig pris. Vinen kan drikkes nu og egner sig generelt godt til de fleste kødretter og italienske oste.

 Druer: Sangiovese 100%
2 glas i Gambero Rosso, 3 klaser i Bibenda 
Indhold: flaske 0.75 lAlkohol 14.0%,
Website: http://www.capannamontalcino.com

Capanna, Sant’Antimo Rosso DOC

Fakta om vinen: Sant’Antimo Rosso fra Capanna er en kraftfuld sag med dejlig fylde og en lang eftersmag. Der er tale om en super-toscana vin, hvor Sangiovese druen komplementeres med 60% Merlot. Sant’Antimo DOC applikationen har på det seneste vundet stigende anerkendelse, og med Capannas udgave kan man godt forstå hvorfor. Fermentering af druerne sker separat med 20-25 dages skinkontakt og malolaktisk fermentering i ståltanke. Derefter ligger vinen 6-8 måneder i store slovenske bottis (fade) og nogle få måneder på flaske før frigivelsen. Vinen har dejlige frugtagtige noter med mørk rød frugt, en anelse lakrids samt en fin struktur og bløde tanniner.

Rossoen passer perfekt til kraftige kødretter, grillet fjerkræ, oste m.v. Vinen vinder ved dekantering og bliver måske endnu bedre dagen efter – et super godt glas vin til prisen.

Druer: 40% Sangiovese, 60% Merlot
Indhold: flaske 0,75 l, alkohol: 15%
Website: http://www.capannamontalcino.com

 

Capanna, Rosso del Cerro IGT 

Fakta om vinen: Capannas Rosso del Cerro er en let drikkelig rødvin baseret på Sangiovese-druen. Den er frisk og let fyldig med en god balance mellem tanniner og syre. Bouqueten er rundet med frugtagtige noter. Cerro lagres 3-6 md. på store egetræsfade inden frigivelse. Vinen drikkes bedst ung og passer til mange italienske retter, pizza, pasta og kødretter. Et godt glas til meget rimelig pris, mens man venter på Brunelloen. Bør åbnes i god tid inden servering.

Druer: +90% Sangiovese Grosso
Indhold: flaske 0.75 l, Alkohol 13.5%
Website: http://www.capannamontalcino.com

 

Capanna, Moscadello di Montalcino, DOC

 

Fakta om vinen: Denne dejlige dessertvin laves på den lokale klon af muskat druen (Moscato Bianco), der giver en speciel og frisk sødlig vin, som passer til de fleste desserter, is og modne oste. I Capannas tilfælde har Moscadello’en en rigtig fin balance mellem frugt/blomsteragtige noter og en markant syre, der giver en intens og lang eftersmag uden at blive for sød. Det er også et perfekt glas på terrassen godt afkølet.Vinen ligger to dage sammen med skindet fra druerne før fermentering sker i ståltanke. Moscadello’en kommer på markedet kun 4-6 måneder efter høsten og drikkes fint ung og godt afkølet. Vinen kan dog også gemmes i mange år.

Druer: 100% Moscato Bianco
2 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0.75 l, Alkohol 13.5%
Website: http://www.capannamontalcino.com