Angelo d’Uva, Molise

På vores vintur sidste sommer besøgte vi Cantine Angelo d’Uva – en af de bedste vinproducenter i en af de mindst kendte italienske regioner, Molise. Historisk har man produceret en del vin i den lille region, som ligger indeklemt mellem Campania og Abruzzo regionerne – og mellem det sydligste af bjergkæden Appenninerne og Adriaterhavet. Ifølge Gambero Rosso m.fl. er det en region med potentiale for at lave spændende vine på egnstypiske druer pga. det specielle klima- og jordbundsforhold. Det er dog først i det seneste årti at kvaliteten blandt nogle af de førende vinproducenter er løftet til et niveau, der kan markedsføres uden for regionen og internationalt. Det betyder også at vinene fortsat er rimelige billige ift. kvalitet.

Cantine Angelo d’Uva’s historie går tilbage til 1940’erne og ejes i dag af Angelo og hans familie. Vingården råder over 15 ha med en produktion på ca. 80.000 fl./år. Med hjælp fra en dygtig italiensk vinmager (der også har rådgivet fx Castello di Uviglie i Piemonte) har man formået at højne kvalitet og udnytte druernes potentiale på bedste vis. Det oplevede vi under vores besøg, hvor vi blev præsenteret for deres store gæstfrihed og hele sortimentet af både hvide og røde vine samt en spumante. Alle dejlige vine og med et udtryk, der fint supplerer det vi ellers har i sortimentet, bl.a. en kraftig rødvin på den lokale drue Tintilia samt en ”easy-drinking” hvid (billig) terrassevin. Ellers domineres området af druerne Montepulciano og Trebbiano. Vi har valgt at hjemtage hele 6 forskellige vine fra vingården. Glæd jer til at smage Angelo’s spændende vine, hvor man straks fornemmer den syditalienske varme og Molises vintradition ☺

Angelo d’Uva, Keres, IGT

Fakta om vinen: Keres er en vin lavet på den dejlige og aromatiske hvidvinsdrue, Falanghina, der har hjemstavn i det sydlige Italien – specielt i regionerne Campania, Molise og Abruzzo. Efter fermentering ved 15c færdiggøres vinen i ståltanke og på flaske over 4 måneder. Man fornemmer klart Falanghina druens kraftig og runde smag med smagsnuancer af eksotiske frugter som banan og jordbær. Der er også en lang eftersmag med lidt citrus.

Keres kan nydes både som aperitif, til de fleste grønne retter, ost og fjerkræ. Kan også fint nydes uden mad i en hyggestund. Serveres ved 10-12c.

Druer: 100 % Falangina
1 glas i Gambero Rosso
Indhold: flaske 0,75 l , Alkohol: 13%

Angelo d’Uva, Safinim Rosato, IGT  

Fakta om vinen: Denne let drikkelige Rosato fra Angelo Uva har en dejlig duft af skovbær med en god fylde og let sødme, der passer til de fleste lette retter. Er også super som et glas på terrassen som aperitif.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 l
Alkohol: 13,5%
www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Console Vibio Riserva, DOC  

Fakta om vinen: Dette er Angelo d’Uvas absolutte topvin lavet på 100 % Montepulciano på udvalgte gamle stokke. Vinmarkerne ligger i 250 m. højde og består af både ler- og kalkholdig jord. Vinen lagrer 24 – 36 mdr. på slovenske egetræsfade før frigivelse. I Console Vibio fornemmer man straks den kraftige duft af mørke bær, blommer og let sødlige kirsebær. Smagen er intens og blød med balancerede tanniner, der giver vinen en meget lang eftersmag. Dette er en kraftig klassevin fra Molise til en meget fordelagtig pris☺

Consolse Vibio passer perfekt til de mange vinterretter med kød, vildt og gryderetter. Bør åbnes i god tid eller dekanteres inden servering.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Fines Spumante Rosato, Brut   

Fakta om vinen: Angelo d’Uvas Fines spumante er en let drikkelig mousserende vin lavet på charmat-metoden (andengæring i tryktanke). Druerne er Montepulciano og ligger 3 måneder på ståltanke.
Denne rosa spumante er behagelig tør med frugtagtige noter og nødder.

Fines vil være fin som Aperitivo eller til desserter hele året – ikke mindst pga. den festlige farve og dejlige smag. Passer også til lettere forretter. Bør nydes godt afkølet.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 12%
www.cantineduva.com