Angelo d’Uva, Molise

Vi besøgte Cantine Angelo d’Uva for en del år siden, en af de bedre vinproducenter i en af de mindst kendte italienske regioner, Molise. Historisk har man produceret en del vin i den lille region, som ligger indeklemt mellem Campania og Abruzzo regionerne – og mellem det sydligste af bjergkæden Appenninerne og Adriaterhavet. Ifølge Gambero Rosso m.fl. er det en region med potentiale til at lave spændende vine på egnstypiske druer pga. de specielle klima- og jordbundsforhold. Det er dog først i det seneste årti, at kvaliteten blandt nogle af de førende vinproducenter er løftet til et niveau, der kan markedsføres uden for regionen og internationalt. Det betyder også, at vinene fortsat er rimelige billige ift. kvalitet.

Cantine Angelo d’Uva’s historie går tilbage til 1940’erne og gården ejes i dag af Angelo og hans familie. Vingården råder over 15 ha med en produktion på ca. 80.000 fl./år. Med hjælp fra en dygtig italiensk vinmager har man formået at højne kvalitet og udnytte druernes potentiale på bedste vis. Det oplevede vi under vores besøg, hvor vi blev præsenteret for deres store gæstfrihed og hele sortimentet af både hvide og røde vine samt en Spumante. Vinene var dejlige og med et udtryk, der fint supplerer det vi ellers har i sortimentet. Generelt dominerer druerne Montepulciano og Trebbiano området. Glæd jer til at smage Angelo’s spændende vine, hvor man straks fornemmer den syditalienske varme og Molises vintradition

Angelo d’Uva, Safinim Rosato, IGT  

Fakta om vinen: Denne let drikkelige Rosato fra Angelo Uva har en dejlig duft af skovbær med en god fylde og let sødme, der passer til de fleste lette retter. Er også super som et glas på terrassen som aperitif.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 l
Alkohol: 13,5%
www.cantineduva.com

Angelo d’Uva, Fines Moscato  

Yderligere information om vinen følger snarest

Druer: 100% Moscato
Indhold: flaske 0,75 l
Alkohol: 6,5%
www.cantineduva.com

Console Vibio Riserva, DOC, 2009

Angelo d’Uva, Console Vibio Riserva, DOC

Fakta om vinen: Dette er Angelo d’Uvas absolutte topvin lavet på 100 % Montepulciano på udvalgte gamle stokke. Vinmarkerne ligger i 250 m. højde og består af både ler- og kalkholdig jord. Vinen lagrer 24 – 36 mdr. på slovenske egetræsfade før frigivelse. I Console Vibio fornemmer man straks den kraftige duft af mørke bær, blommer og let sødlige kirsebær. Smagen er intens og blød med balancerede tanniner, der giver vinen en meget lang eftersmag. Dette er en kraftig klassevin fra Molise til en meget fordelagtig pris.

Console Vibio passer perfekt til de mange vinterretter med kød, vildt og gryderetter. Bør åbnes i god tid eller dekanteres inden servering.

Druer: 100% Montepulciano
Indhold: flaske 0,75 l, Alkohol: 14,5%
www.cantineduva.com