Uggiano, Toscana

Vingården Uggiano har sin rødder tilbage i midt 1970erne mens vinmarkerne går langt længere tilbage. Vinmarkerne ligger i bakkerne, der forbinder Montespertoli med Montelupo Fiorentino og San Casciano Val di Pesa i 200-300 m. højde, ca. 15 km syd Firenze. Vinene er typisk for Chianti med både tradition og moderne vin prakis i bl.a. deres super Toscana vine. På en større Chianti-smagning smagte vi første gang Uggianos vine og blev straks imponeret over det gode kvalitet til meget rimelig priser området taget i betragtning. Uggianos vine har gennem årene opnået en lang række internationale priser.

Vi har valgt at hjemtage Uggianos Chianti Riserva, som et godt supplement til vores noget dyrere Chianti Classico vine fra Casaloste. Her får man et godt glas Chianti med 5 år på bagen til en pris, hvor også pastaretten kan få følgeskab af en god Chianti, uden at det vælter budgettet. Vi overvejer på et senere tidspunkt at hjemtage andre vine fra Uggiano.

Uggiano, Prestige, Chianti Riserva, DOCG 2013

En dejlig traditionel Chianti fra vinhuset Uggiano beliggende i Fiorentina bakkerne lidt syd for Firenze. Chiantien er fremstillet på hovedsagelig Sangiovese druen med en lille andel Canaiolo for at give vinen ekstra farve. De to druesorter fermenteres separat på ståltanke, og vinen lagres først 12-14 måneder på franske barriques efterfulgt af 6-8 måneder på store bottis (egetræsfade) samt mindst 12 måneder på flaske. Duften domineres af kirsebær, vilde bær, vanilie og lavendler. Vinen har en dejlig bouquet med god fylde af modne bær med en fin eftersmag, hvor de typiske Chianti karakteristika fremhæves.

Vi har her en lettere vin, som passer perfekt til de fleste italienske retter – ikke mindst pasta, kødretter, vildt fjerkræ samt medium lagerede oste. Vinen bør serveres ved ca. 18 grader og bør åbnes i god tid, så vinen får tid til at udfolde sig (det kræver Chianti vine normalt). Vinen kan fint gemmes nogle år ved den rigtige temperatur.

Druer: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo
JS 91 pts., Decanter Silver 90 pt.
Indhold: flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%
Webside: https://www.uggiano.it/en/

Uggiano, Chianti Colli Fiorentini, DOCG

Denne Chianti fra bakkeområderne sydvest for Firenze er en frisk ung vin med god fylde, frugt og dejlige Chianti noter med et strejf af violer og kirsebær. En DOCG vin til en fantastisk pris! Vinen fermenteres over 15-20 dage på ståltanke, hvorefter den lageres på store egetræsfade i 6-8 md. – færdiggøres på ståltanke og flaske i andre 6-8 md. inden frigivelse.

En lettere vin der passer til mange hverdagsretter, pasta, mørkt fjerkræ og lettere kødretter. Kan serveres lettere afkølet med succes om sommeren. Fint drikkemoden nu.

Druer: 90% Sangiovese, 10% Carbernet Sauvignon
Decanter Silver Awards
Indhold: flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%
Webside: https://www.uggiano.it/en/