Molinetto

I vores hvidvinssortiment har vi længe ønsket en Gavi vin fra Piemonte, som jo var det første hvidvinsområde i Italien, som opnåede DOCG status. I Gavi områ-det, der ligger en god times kørsel syd for Milano, produceres lettere men aroma-tiske hvidvine udelukkende på den lokale Cortese drue. Det er vine som drikkes bedst relativt unge for at fastholde friskheden og syrebalancen. Vi mener nu have fundet den rette kandidat: Molinetto i Francavilla Bisio. Vingårder er en mindre familieproducent, der kun producerer to vintyper på sine 6 ha vinmarker belig-gende i 350m højde, og som vi begge har valgt at tage med i sortimentet.

Molinetto drives i dag af tredje generation Diego Carrea, der de seneste år har forvandlet vingården og gennemført et kvalitets boost i vinene. Som han selv beskriver det; ”I choose the route less travelled”, med fokus på at producere elegante og simple vine, der viser Cortese druens potentiale og fornemme udtryk af terroir og mineralitet. Det er han hurtigt blevet anerkendt for – ikke mindst af både Decanter og flere italienske vinskribenter. Alle druerne høstes manuelt og i fermentering behandles disse så skånsomt som muligt med minimum tilsætning af sulfitter. Vi håber I vil synes om Diegos delikate hvidvine til meget fornuftig prisJ

Molinetto, Gavi DOCG

Fakta om vinen: En let drikkelige Gavi hvidvin, hvor man straks fornemmer den behagelige friskhed med fin syrebalance, elegance og frugt, der kendetegner hvidvinsdruen Cortese. Druerne plukkes manuelt fra marker med kalkholdigt lerjord og man fornemmer fin mineralitet i vinen. Det gør hvidvinen anvendelig til både aperitivo og lette forretter – gerne med fisk, grøntsager eller den gode salat (fx med kylling/skaldyr). Vinen er tør og drikkes bedst ung.

Druer: 100% Cortese

Indhold: Helflaske 0,75 l., Alkohol: 12%

Website: www.molinettocarrea.it

Molinetto, Re-Lys Gavi, DOCG

Fakta om vinen: Det er Molinettos topvin, der produceres på en lille historisk vinmark (beplantet tilbage i 1964 i Tassarola) efter en traditionel måde, hvor der er ekstra fokus på både terroir og vinificeringen, der bl.a. medfører kort skinkontakt og presning af hele klaser i ståltanke. Vinen færdiggøres i 6 md. (1/3 på fransk egetræsfade og 2/3 på ståltanke) inden frigivelse.

Resultatet er en meget delikat vin med god fylde og en fornem balance mellem syre og frugt. Farven er stråguld med grønne nuancer. Det er en fin madvin, der passer til de fleste retter med fisk, fjerkræ og grøntsager (vegetar) eller en god risotto. Også fin til krydret mad eller som et glas før maden. Drikkes ung men kan godt gemmes et par år. Har bl.a. opnået Decanter award i 2015.

Druer: 100% Cortese

Decanter Award 2015

Indhold: Helflaske 0,75 l., Alkohol: 13%

Website: www.molinettocarrea.it