Manera, Nebbiolo, Piemonte  

Familieproducenten Manera har vi lært at kende i 2013 på en tur til Alba, hvor vi straks blev begejstrede for deres dejlige vine til meget fornuftlig pris. Manera ejes brødrene Luciano og Franco, og i dag er det deres 3 sønner, Gabriele, Carlo og Daniele, der står for driften af vingården. Maneras vinmarker ligger i det kendte Barbaresco område (San Rocco seno d’Elvio) ikke langt fra byen Alba. I alt råder man over 18 ha vinmarkeder og druerne er typiske for området: Barbera, Nebbiolo, lidt Cabernet og på den hvide side: Arneis og Favorita, der begge er lokale hvidvinsdruer i Langhe. I alt produceres 7 forskellige vine med Barbaresco som topvinen. Vi har nu valgt at hjemtage deres Barbaresco igen, da vi vurderer at man får en rigtig god vin til pengene. Decanter har også givet den topkarakter. 

 Manera, Barbaresco 2017 DOC

Vi er nu glade for at kunne invitere en tidligere vingård, Manera, tilbage i vores sortiment. Efter et par svingende år har Carlo og hans to brødre formået at genskabe en stor Barbaresco i super årgangen 2017. Selv det anerkendte vinmagasin Decanter bemærkede dette, da de i starten af 2020 gav Maneras Barbaresco 2017 en flot vurdering. Vi har gensmagt vinen og nu taget et parti hjem. Manera er en lille vingård lidt syd for Alba, som vi besøgte for år tilbage.

Det er den mindste gård i vores sortiment med en produktion på ca. 30.000 flasker per år. Vinen kommer fra de bedste sydvestlige vinmarker i 350m højde. Deres Barbaresco er kendetegnet ved en god og fyldig mørk frugt med en god balance og elegance – en vin der bliver hængende. Og i modsætning til mange unge Barbaresco’er er vinen let drikkelige allerede nu men vinder med lagering i nogle år. Giv den lidt luft – f.eks. dekantering et par timer inden servering.

Vinen passer fint til mange retter – fra mørkt fjerkræ, laks, pastaretter, kødretter såsom osso buco og specialoste. 

Druer: 100% Nebbiolo
Alkohol: 14.5%, Indhold: 0,75 l
Webside: www.maneravini.com