Feudo Antico, Tollo, Abruzzo.

 Vingården Feudo Antico med sine 15 hektar er et ældre bekendtskab, men som vi nu genintroducerer med indtil videre kun én vin: Den økologiske Tullum Pecorino! Vi har løbende fulgt vingården siden vores besøg tilbage i 2016, hvor specielt deres top Pecorino bare er blevet bedre og bedre – vinen har bl.a. fået 3 glas i Gambero Rosso. Den hvide Pecorino drue, som næsten udelukkende produceres i Abruzzo og Marche regionerne, giver hos de bedste producenter – som Feudo Antico – aromatisk vine med dejlig friskhed, frugtnoter og let fedme i en fin balance. Udover Pecorinoen produceres en lang række andre typiske vine for området – fx nogle kraftige røde vine som Montepulciano d’abruzzo. Den lettere kalkholdige jord på skråningerne i Tollo kun 5 km fra Adriaterhavet produceres efter økologiske principper i et af Italiens mindste DOCG-zoner. Området er kendetegnet ved sit eget mikroklima i det nordlige Abruzzo – tæt på havet og ikke langt fra bjergene med store temperaturudsving. Feudo Antico deltager pt. i forsøg med dyrkning af Pecorino op til 1000 m. I Tullum cru hvidvinen fornemmer man nærheden til havet i den friske og lange efter-smag.

  Feudo Antico, Tullum Pecorino Biologico DOCG 2019 (økologisk)  

Så har vi atter en Pecorino på hvidvinskortet – det har vi haft for nogle år siden, men denne gang har vi valgt Feudo Antico økologiske Pecorino (ja, det er druens navn). Den har både god fylde, friskhed med en fin syrebalance og lidt mineralitet, som blandt andet kommer fra fermenteringen på cementtanke og derefter på ståltanke. Druerne dyrkes i den lettere kalkholdige jord på skråningerne i Tollo kun 5 km fra Adriaterhavet. Vinen er spontant fermenteret, ufiltreret og med naturlige sulfitter. Det er en af Feudo Anticos topvine med typisk 2-3 glas i Gambero Rosso.

 Vinen passer fint den grillede laks, asparges og mange andre sommerretter – eller gode og fede oste, fx Pecorino osten med samme navn. Vinen passer typisk, hvor du også kunne vælge en Chardonnay, som den faktisk kan minde lidt om. Et dejligt glas vinJ.

Druer: 100% Pecorino
3 glas i Gambero Rosso
Indhold: 0,75 l, Alkohol: 14%, 
Webside: www.feudoantico.it