Le Bertille, Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2013

195,00DKK

Topvinen fra Le Bertille er et super glas til prisen og viser at en ægte Vino Nobile kan matche op med andre italienske topvine. Det er historisk vin lavet på traditionel vis i slovenske kar. Vinen kan i den fine årgang 2013 åbnes stort set fra flasken, men åben den alligevel gerne i god tid for at opnå det fulde potentiale. Riservaen smager hamrende godt, og man får en fin balance mellem moden frugt med duft af bl.a. granatæble, balancerede tanniner og en afrundet lang eftersmag.

Kategori:

Beskrivelse

Le Bertille, Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2013 – pris 240 kr./ fl., ved 6 fl. kun 195 kr./fl.

Topvinen fra Le Bertille er et super glas til prisen og viser at en ægte Vino Nobile kan matche op med andre italienske topvine. Det er historisk vin lavet på traditionel vis i slovenske kar. Efter fermenteringen lageres vinen først små nye slovenske bottis (5,5 hl) i 12 md. (som det bør være og uden lagring på franske barriques!). Riservaen lageres efterfølgende i 18 md. på store bottis (40hl) og yderligere 12 md. på flaske. Samlet lagring i 3½ år. Vinen kan i den fine årgang 2013 åbnes stort set fra flasken, men åben den alligevel gerne i god tid for at opnå det fulde potentiale. Riservaen smager hamrende godt (Ole var helt solgt;) og man får en fin balance mellem moden frugt med duft af bl.a. granatæble, balancerede tanniner og en afrundet lang eftersmag.

Vinen passer til de fleste kødretter, men pas lidt på med de kraftige krydderier – det er raffineret vin, der skal have lov til at udfolde sig i glasset. M.h.t. ost bør de ikke være for kraftige. Hvis det skal være, kan vinen gemmes adskillige år, men drik den dog snart. Vinen åbnes i god tid og serveres ved 18-20 grader C. Enjoy.

Druer: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo og Ciliegiolo
2 glas i Gambero Rosso (ældre årgange), Bibenda 4 klaser
Indhold: flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%
Webside: http://www.lebertille.com

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Le Bertille, Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2013”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *