Anzivino, Gattinara

Anzivino ligger i det for danskere mindre kendte vinområde Gattinara i den nordøstlige del af Piemonte ikke langt fra Milano. Vingården startede i 1998, da Emanuele og Sabrina overtog et nedlagt destilleri tæt på det histroriske center i Gattinara og startede en vinproduktion. Dog har både Emanuels bedstefar og far været involveret i deltids vinproduktion i regionen fra 30’erne og fremefter, så de har det ikke helt fra fremmede. Vi bruger deres egne ord til at beskrive vinproduktionen. 

”Vores lidenskab til vin kombinerer vi med fokus på kvalitet, hvilket betyder, at vi producerer med respekt for traditionen. Fra vinmarkerne eksponeret mod syd på Gattinara bakkerne får vi det bedste ud af vores produktion. Emanuele, bistået af ønolog Giuseppe Zatti, formår at omdanne kærligheden for vingården til fremragende vine ved at behandle Nebbiolo druen, der er den virkelige “konge drue” i vores område, med respekt. Uva Rara (lokalt kaldet Bonarda), Vespolina, Croatina og Erbaluce (lokalt kaldet Greco) er de andre lokale vinstokke, der pryder horisonten af vine i det nordlige Piemonte. I kælderen bruger vi store slavonske egetræsfade at forfine vores Gattinara DOCG, samt 500 liter Allier eg tonneau fade til at forfine bouquet og smag og derigennem fremme vinenes kvalitet”.

Anzivino, Coste della Sesia Nebbiolo DOC

Fakta om vinen: En dejlig allround vin fra det lille vinhus Anzivino i Gattinara i det nordlige Piemonte. Vinen er lavet på Nebbiolo druen – yngre vinstokke fra Luccineglio vinmarken. Efter fermentering ligger vinen i 18 md. på store egetræs-fade af slovensk eg og derefter en periode på flaske. Med den lange skinkontakt og efterfølgende lagring opnås en meget harmonisk vin med flot farve og en meget afrundet bouquet, der passer til de fleste kødretter eller et glas før maden. En dejlig Nebbiolo til en meget fornuftig pris!

 Druer: 100% Nebbiolo

Indhold: Flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%,

Webside: www.anzivino.it  

Anzivino, Gattinara DOCG

Fakta om vinen: Her er tale om vinen som gjorde Anzivino kendt på den nationale og internationale vinscene. En fornem rødvin fra det lille Gattinara vinområde, hvor ejeren Emanuele fremtryller meget raffinerede rødvine i topklasse. Vinen er lavet på 100% Nebbiolo dyrket på vinmarker af vulkansk oprindelse. Gattinara lagres min. 4 år indledende med 2 år på store slovenske egetræsfade (botti). Resultatet er en meget velbalanceret og fløjlsblød vin med god struktur. Der er både nuancer af violer, mandler, orange og en fin afrundet bouquet, der passer til de fleste kødretter mv. Husk at trække vinen op i god tid inden servering. 

 

Druer: 100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso, 4 klaser i Bibenda

Indhold: Flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%,

Webside: www.anzivino.it 

Anzivino, Gattinara Riserva DOCG

Fakta om vinen: Dette er Anzivinos top DOCG Gattinara vin – en stor vin til meget rimelig pris. Riservaen lagres min. 5 år, hvoraf godt 3 år er på egetræsfade. Den lange lagring frembringer yderligere kompleksitet og koncentration i Nebbiolo druens udtryk, hvor der fornemmes terroir i form af rocky granite fra markerne og en anelse lakrids. Derudover findes nuancer af violer, mørk frugt og en fornem afrundet bouquet, der passer til de fleste kødretter, herunder vildt. Husk at trække vinen op i god tid inden servering. Vinen kan lagres yderligere nogle år med nye nuancer til følge. Dette er en topvin med stor elegance og en fin tør nuanceret eftersmag. 

Druer: 100% Nebbiolo

2 glas i Gambero Rosso, 4 klaser i Bibenda

Indhold: Flaske 0,75 l, alkohol: 13,5%,

Webside: www.anzivino.it